"Bízunk benne, hogy a történtek ellenére jó állapotban térnek vissza a játékosok"

A Metzingen női kézilabda csapatánál történt botrány nem az első eset az idei szezonban a klubmenedzser szerint.


Múlt héten beszámoltunk arról, hogy a német Metzingen női kézilabda csapatánál rejtett kamerákat találtak. A rendőrségen a német klub megtette a feljelentést.

A fejleményekről Rott Ferencet a klub menedzserét kérdezték a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. 

A Metzingen edzője, a klubmenedzser felesége, Rott Edina, aki korábban a Vasas játékosa volt, és a spanyolországi vb-n szereplő Albek Anna is a csapat játékosa. 
 

„Az eset még múlt hét hétfőn történt az esti edzés után, kedden értesítettük a játékosokat a történtekről. A rendőrség gyorsan talált gyanúsítottat, akiről kiderült, hogy az edzői stábunk egyik tagja."

"A játékosok az óriási sokk ellenére kiálltak múlt hét szerdán a Bietigheim elleni találkozóra. (32-20-ra nyert a Bietigheim – szerk.)
Ezt követően öt nap szabadságot kaptak a játékosok hogy mindenki hazautazhasson a családjához illetve, hogy vigasztalást és lelki támaszt kapjanak.
Bízunk benne, hogy a történtek ellenére jó állapotban jönnek vissza a játékosok.
Szoros kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel, az ügyvédünkkel, valamint egy, az ilyen esetekre specializálódott szervezettel is.

A klubmenedzser elmondta, nem az első eset volt ez a szezonban. 

Szeptember végén egy bajnoki mérkőzés előtt, már a tusolóban kamerákat találtak, de szerencsére akkor nem voltak videófelvételek.

A héten online konferenciát tartottunk a történtekről és arra jutottunk, hogy innentől jobban fogjuk figyelni, hogy mi történik a csapat körül. Amennyire lehet megpróbáljuk az öltözőket átvilágítani, ugyanis ez egy nagyon kényes ügy."
- nyilatkozta a klubmenedzser.

Borítókép: Facebook.com/ TUs Metzingen 
Forrás: digisport.hu

Videók