Beállót cserélhet a Győr és a Bucuresti - sajtóhír

Négy év után visszatér Győrbe a holland beálló?


Román sajtóhírek szerint a CSM Bucuresti együttesétől igazolhat játékost az ötszörös BL győztes Győri Audi Eto KC az idei szezon végén.

Az eurosport.ro cikke szerint Crina Pintea, aki jelenleg a Győrt erősíti, visszatér a CSM Bucuresti együtteséhez. A 2018-as Eb legjobb beállója, még azon a télen igazolt először Győrbe az Issy Paris együttesétől, ahol BL-t nyert, majd a 2018-19-es szezonban hazatért a CSM Bucuresti együtteséhez, ahol két éven keresztül szerepelt.

Az idén nyáron visszatért Ambros Martin hívására, így a Győr együttesének három klasszis beállója lett, Kari Brattset és Linn Blohm mellett. Áprilisban kiderült, hogy Kari Brattset gyereket vár, így Pinteának több játéklehetőség jutott. Ennek ellenére egy szezon után távozhat Győrből.

Bár Pinteának még egy év van a szerződéséből, úgy néz ki, hogy hazatér, hogy együtt játsszon nővérével Andreea Ailijncannal.

 

 

Az idei szezonban a román bajnok CSM Bucurestinek a két beállója a montenegrói Ema Ramusovic, valamint a holland Yvette Broch volt. Amennyiben Ramusovic marad a román csapatban távozhat a holland Yvette Broch.

Érdekesség, hogy korábban Broch három évig erősítette a Győrt, akikkel kétszer is BL-t nyert, majd 2018 végén váratlanul bejelentette, hogy visszavonul, miután elfáradt mentálisan.

Később visszatért, előbb Metzben, majd Bukarestben kézilabdázott, jelenleg is utóbbi csapatban szerepel.

Yvette Brochot a 2016-os Eb-n és a 2017-es vb-n is a legjobb beállónak választották. Tagja volt a 2015-ben vb ezüstérmes, a 2016-ban Eb ezüstérmes, illetve a 2017-es vb-n bronzérmes csapatnak is.

 

 

 

Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi Eto KC, Facebook.com/ CSM Bucuresti 
Forrás: Eurosport.ro 

Videók