Az IHF is kizárta az oroszokat és a fehéroroszokat

Ennek következtében az orosz válogatott idén nyáron nem vehet részt a női junior (U20-as) és ifjúsági (U18-as) világbajnokságon, valamint a férfi strandkézilabda-világbajnokságon, amelyre már kijutott.


Az ukrajnai háború miatt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) minden versenysorozatából kizárta az orosz és a fehérorosz csapatokat.

Az IHF honlapjának hétfői tájékoztatása szerint a tiltás a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően a két ország játékvezetőire, tisztségviselőire és az egyéb hivatalos személyekre is vonatkozik az IHF eseményein. Ennek következtében az orosz válogatott idén nyáron nem vehet részt a női junior (U20-as) és ifjúsági (U18-as) világbajnokságon, valamint a férfi strandkézilabda-világbajnokságon, amelyre már kijutott.

Az európai szövetség (EHF) a múlt héten zárta ki az orosz és fehérorosz klubcsapatokat az európai kupasorozatokból, a válogatottakat pedig az idén novemberi női Európa-bajnokság, valamint a jövő januári férfi világbajnokság selejtezősorozatából.

Borítókép: ihf.info

Videók