Az Esbjergen át vezet az út a FINAL4 döntőbe

A szezon legjobban várt hétvégéjéhez érkezett a Győri Audi ETO KC csapata.


A gyorietokc.hu írását változtatás nélkül közöljük.

Június első hétvégéjén az EHF Bajnokok Ligája FINAL4-ban szerepelnek kedvenceink. Az elődöntőben a dán Esbjerg együttesével vívunk meg a vasárnapi döntőbe jutásért. A mérkőzés 2022. június 4-én, szombaton 15:15-kor kezdődik az MVM Dome-ban és a Sport1 élőben közvetíti.

A legvégéhez közeledik a 2021/2022-es kézilabda szezon, hiszen a női szakágban a legutolsó esemény az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája FINAL4. Csapatunk a Brest elleni párharcot megnyerve jutott be a legjobb négy közé. Csapatunk eddig 16 alkalommal lépett pályára az idei szezonban a BL-ben, 14 győzelem, egy döntetlen és egy vereség az eddigi mérlegünk. Ezeken a mérkőzéseken a legtöbb gólt, 54-et Stine Oftedal szerzett, utána Ryu Eun Hee áll 53-mal, a házi góllövő lista harmadik helyén Estelle Nze Minko helyezkedik el 52 találattal.

Csapatunk ellenfele a szombati elődöntőben a dán Team Esbjerg együttese lesz, akik hozzánk hasonlóan a csoportjukat megnyerve kihagyták a Plaay-Off kört, majd a román CSM Bukarest ellen vívta ki a legjobb négybe jutást. Bukarestben egy góllal, 26 – 25-re győzött a dán együttes, míg hazai pályán 27 – 27-es döntetlent értek el, így egy góllal, de jobbnak bizonyultak a román együttesnél. A dánok eddigi legtöbb gólját 86-ot az idei kiírásban Henny Reistad szerezte, őt követi 78 góllal Kristine Breistol, a képzeletbeli dobogó harmadik helyén pedig holtversenyben 44 – 44 találattal Sanna Solberg és Marit Jacobsen áll.

Az elődöntő előtt karrierje utolsó BL FINAL4-jára készülő Amandine Leynaudot kérdeztük, hogy mit vár a mérkőzéstől.

Forrás és képek: gyorietokc.hu

Videók