Átrobogott a BL címvédőn a Győr

Rosszul kezdett a Rába-parti együttes, de még a szünet előtt fordított és végül kiütötte a norvég Vipers együttesét.


A női kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában, az Európai Kézilabda Szövetség által a "hét mérkőzésének" titulált találkozón az ötszörös BL-győztes Győr és a címvédő norvég Vipers Kristiansand együttese találkoztak egymással.

Ambros Martin csapatából hiányzott az átövő Estelle Nze Minko, illetve a három beállóból (Crina Pintea, Linn Blohm, Kari Brattset Dale) közül csak egy volt a keretbe nevezve, Pintea. 

A norvég csapatból hiányzott sérülés miatt, Heidi Löke. 

A mérkőzés első támadása a Győré volt, Anne Mette Hansen a kapufát találta el. A találkozó Oftedal góljával indult, de öt perc után Mörk, Knedlikova, valamint Dahl találataival a Vipers már 3-1-re vezetett. 

 

A Győr játékában nagyon sok volt a pontatlanság, nyolc perc után 6-2 volt az állás a norvég csapat javára. 

9:20-at mutatott az eredményjelző, amikor Ambros Martin kikérte első idejét. (2-6)

Az időkérést követően Oftedal lerohanás után szerezte önmaga, és a győri csapat harmadik gólját, amire Dahl válaszolt, így 3-7 volt az állás. 

 

Pintea és Schatzl góljaival kettőre jött fel a Rába-parti együttes, amikor 13:20-nál állt az óra. (5-7) Ole Gustav Gjekstad is kikérte első idejét. 

Negyedóra elteltével Pintea és Dahl találtak be, így maradt a két gólos külöbség. (6-8)

Schatzl Nadine góljával döntetlen volt az állás tíz perccel az első játékrész vége előtt. (9-9) 

Kiegyenlített mérkőzés volt a várakozásoknak megfelelően, Lukács Viktória második találatával 11-11 volt az állás. 

Öt perccel az első félidő vége előtt Oftedal góljával megszerezte ismét a Győr a vezetést, amelyet Schatzl kétgólosra növelt. (15-13) 

Az utolsó öt percben tovább növelte előnyét a Rába-parti egyesület. Kristiansen találataival. 

A szünetben Győri Audi Eto-Vipers 17-13 

A második félidő elején tovább növelte előnyét a Győr, a 35. percben Anne Mette Hansen találatával öt gól volt már a különbség a győriek javára. (21-16) 

A 40. percben Andersen találatával négyre jött fel a Vipers. (23-19) 

Negyedórával a mérkőzés vége előtt egy gólosra csökkenthette volna hátrányát a Vipers, azonban eladták a labdát emberhátrányban és Solberg az üres kapuba lőtt, és Despotovic is megszerezte az első gólját. (26-22) 

Gjekstad mester időt kért. (26-22)

Az időkérés után győri gólok következtek, előbb Schatzl, majd Hansen talált be büntetőből, így eldőlni látszott a találkozó. (28-22) 

Lukács Viktória hetedik találatával már nyolc gól volt a különbség, a norvég mester harmadszor is kénytelen volt időt kérni. (30-22)

Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Solberg mutatott be újabb bravúrt, úgy tűnt a Vipers összeesik. Azonban Dahl egy megpattanó lövésből szerezte a 11. gólját. (30-23) 

Nem sokkal később pályára lépett az új igazolás Ryu-Eun Hee, aki egy bombagóllal mutatkozott be a győri közönségnek. (31-23) 

 

Öt perccel a vége előtt másodszor kért időt Ambros Martin. Hat gól volt a különbség a két csapat között ekkor. (31-25) 

Az időkérés után Fodor Csenge szerzett gyors két gólt, aminek következtében ismét nyolc gól volt közte. (33-25) 

Közben Ryu Eun Hee kilencre növelte a különbséget. (34-25) 

Az utolsó percre a Vipers közelebb jött, de a Győrnek a győzelme nem forgott veszélyben.

A végeredmény Győr-Vipers 35-29


Mivel az Európai Kézilabda Szövetség ezt a találkozót választotta a hét mérkőzésének, ezért az is kiderült, hogy a találkozó után a meccs legjobbjának, a győriek kapusát, Silje Solberget választották meg. 
 

Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi Eto KC 

 

Sport365.hu - Rémálomszerű kezdés után négygólos győri vezetés az első félidőben

A női kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában, az Európai Kézilabda Szövetség által a "hét mérkőzésének" titulált találkozón az ötszörös BL-győztes Győr és a címvédő norvég Vipers Kristiansand együttese találkoztak egymással. Ambros Martin csapatából hiányzott az átövő Estelle Nze Minko, illetve a három beállóból (Crina Pintea, Linn Blohm, Kari Brattset Dale) közül csak egy volt a keretbe nevezve, Pintea.

 

 

Videók