A Veszprém győzelmével második lehet csoportjában

A "hét mérkőzését" vívják David Davis tanítványai.


A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém együttese a francia ezüstérmes Montpellier ellen lép pályára.

David Davis gárdája nemcsak a második helyet szerezheti meg csoportjában, hanem az alsó ágról kaphat ellenfelet a legjobb nyolc közé jutásért. A magyar csapat az eddig lejátszott 12 mérkőzéséből 8-at megnyert és 4-ről vereséggel hagyta el a pályát. (A Kieltől kétszer, Kielcében, valamint a mai ellenfél otthonában szenvedett vereséget). A tavalyi idényben, mindkétszer győzni tudott a Veszprém együttese, kint a végletekig kiélezett mérkőzésen nyert, míg otthon hat góllal nyert a Telekom Veszprém. 

Esélyek a találkozó előtt

A Veszprém hazai pályán esélyesebb francia ellenfelénél, de nagy kérdés lesz, hogy a Montpellier horvát kapusa, a korábbi szegedi Marin Sego melyik formáját mutatja. Ha azt amit a kinti mérkőzésen, akkor akár, a Montpellier győzelemmel is távozhat. A nagy kérdés az lesz, hogy sikerül-e kikapcsolni a játékból, Jackson Richardsont, valamint a gárda balszélsőjét Hugo Descatot. 
A túloldalon a visszatérő Lékai Mátéban, valamint, a dán zseniben, Rasmus Laugéban bízhatnak a Veszprém szurkolói.

Örökmérleg

Az elmúlt években, a Veszprém hazai pályán nyerni tudott ellenük, viszonylag nagy különbséggel, de idegenben ez nem mindig jött össze, sőt a legutóbbi mérkőzésen öt góllal nyert a francia gárda. Ha most sikerül visszavágni David Davis gárdájának az őszi vereségért, akkor bebiztosítja a második helyet, és jöhet, a Wisla Plock-Bidasoa Irun mérkőzés továbbjutója a nyolc közé jutásért. 

Borítókép: Veszprém Handball Team
 

 

Videók