A Szeged dán, a Veszprém horvát csapattal játszik a nyolcaddöntőben

A Szeged a dán Bjerringbro-Silkeborg csapatával, a Veszprém pedig a horvát PPD Zagreb együttesével játszik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.


 A dán együttes a csoportkör utolsó, 14. fordulójában házigazdaként 37-32-re legyőzte a svájci Kadetten Schaffhausen együttesét vasárnap, így az A csoport hatodik helyén zárt. A vendégek magyar válogatott irányítója, Császár Gábor két gólt szerzett.

 

Továbbjutás esetén a szegediek a HBC Nantes - Paris Saint-Germain francia párharc győztesével találkoznak a negyeddöntőben.

 

 

 

A B csoportban a Vardar Szkopje legyőzte a Kristianstadot, így a PPD Zagreb maradt a hatodik helyen. Amennyiben a veszprémiek továbbjutnak, a francia Montpellier és a címvédő lengyel Kielce párharcának győztesével kerülnek szembe a kölni négyes döntőbe jutásért.

 

A magyar válogatott Jamali Iman fehérorosz csapata, a Meskov Breszt a német Flensburggal csap össze a nyolcaddöntőben.

 

 

Az A csoport végeredménye: 1. Barcelona (spanyol) 25 pont, 2. Paris Saint-Germain (francia) 24, 3. Telekom Veszprém 18, 4. Flensburg-Handewitt (német) 15, 5. THW Kiel (német) 12, 6. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 8, 7. Orlen Wisla Plock (lengyel) 8, 8. Kadetten Schaffhausen (svájci) 2

 

 A B csoport végeredménye: 1. Vardar Szkopje (macedón) 20 pont, 2. Vive Tauron Kielce (lengyel) 18, 3. MOL-Pick Szeged 17, 4. Rhein-Neckar Löwen (német) 17, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 14, 6. PPD Zagreb (horvát) 9, 7. Celje Pivovarna Lasko (szlovén) 9, 8. IFK Kristianstad (svéd) 8

 

A nyolcaddöntő párosítása:

 

HBC Nantes (francia) - Paris Saint-Germain

Montpellier (francia)-Vive Tauron Kielce

PPD Zagreb - Telekom Veszprém

Meskov Breszt - Flensburg-Handewitt

Bjerringbro-Silkeborg - MOL-Pick Szeged

THW Kiel - Rhein-Neckar Löwen

Videók