5 góllal nyert az FTC, így ott van a női BL negyeddöntőjében

A nyolcaddöntős párharc odavágóján összeszedett 2 gólos hátrány birtokában pályára lépve a Brest vendégeként, az FTC-Rail Cargo Hungária végig magabiztos játékot bemutatva tudott 5 góllal nyerni, és így 8 közé jutni a női kézilabda Bajnokok Ligájában!


A friss Magyar Kupa-győztes zöld-fehérek a megilletődöttség legkisebb jelét sem mutatva kezdtek neki a Brest elleni visszavágónak, abban a tudatban, hogy a párharc első mérkőzésén összeszedett 2 gólos deficitet le kell dolgozni az előttük álló 60 perc során. A mieink már az első percektől a kezükbe vették a marsallbotot, villámgyorsan megurottunk előbb 3, majd pedig 5 góllal (7-12), ami megmaradt a nagyszünetre is, ahova 11-16-os eremdénynél vonulhattak el a mérkőző felek.

A folytatásra sem változott a játék képe, 3-5 gólos különbséget jegyezhettünk fel mindvégig a második félidő során is, sőt, a közvetlen végjátéknak, az utolsó 7 és fél percnek már 6 gólos fórral vágott neki a magyar csapat (21-27). És már nem is jott váratlan és megmagyarázhatatlan fordulat, így az FTC női kézisei is ott lesznek az elitsorozat legjobb 8 csapata között, miután Franciországban 5 góllal legyőzték riválisukat, ami összesítésben 3 gólos Fradi-diadalt jelent (26-31).

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Brest BH - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-31 (12-16)
Helyszín: Arena de Brest
Játékvezetők: Mirza Kurtagic, Matias Wetterwik (svédek)

A párharcot 59-56-os összesítéssel az FTC-Rail Cargo Hungária csapata nyerte!

A következő körben az Esbjerg csapatával találkoznak majd Márton Grétáék!

A BL-negyeddöntők párosításai - a találkozókat április 27/28-án, és május 4/5-én rendezik majd:
Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég)
Metz HB (francia)-CSM Bucuresti (román)
Odense HB (dán)-SG BBM Bietigheim (német)
Team Esbjerg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria

(Fotó: Facebook/FTC Kézilabda/Fradi.hu)

Videók