2017-ben is Budapesten lehet a női kézilabda BL Final Four

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) főtitkára, Michael Wiederer hétfőn elmondta, hogy tárgyalnak a női Bajnokok Ligája négyes döntője budapesti rendezésének meghosszabbításáról.


 

A főtitkár a Sport Televízió hétfő esti, Harmadik Félidő című műsorában elárulta, hogy már megkezdték az egyeztetéseket a 2017-es fináléval kapcsolatban, mivel - elmondása szerint - Budapest eddig "kiváló helyszínnek bizonyult".

 
A női BL helyosztó tornáját tavaly és idén tavasszal is a magyar fővárosban rendezték, továbbá jövőre is a Papp László Budapest Sportaréna lesz a házigazda.
 
A férfi BL négyes döntőjének otthont adó Kölnnel már 2020-ig szerződést hosszabbítottak. Ennek kapcsán a főtitkár úgy fogalmazott: a német városban pénzügyi és szervezési szempontból is más a feladatok megoszlása, hiszen ott kizárólag az EHF a szervező, Magyarországon viszont együttműködnek a hazai szövetséggel (MKSZ). Megjegyezte: a budapesti aréna kisebb a kölninél, de a feltételek a magyar fővárosban is jók. A torna esetleges győri megrendezése nem kerülhet szóba, mert Wiederer elmondása szerint az új Audi Aréna befogadóképessége ehhez nem megfelelő.
 
 
Peter Vargo, az EHF marketingvezetője azt hangsúlyozta, hogy eleinte Kölnnel is évről-évre hosszabbították meg az együttműködési megállapodást. A női Bajnokok Ligája idei négyes döntőjéről pozitívan beszélt azt kiemelve, hogy annak ellenére is több mint nyolcezer néző látta a helyszínen a finálét, hogy nem volt magyar résztvevője a tornának, ugyanis a Győri Audi ETO a negyeddöntőben búcsúzott.
 
A mostani szezonban a Győr és a Ferencváros is továbbjutott csoportjából a középdöntőbe, amelynek első mérkőzéseit január elején rendezik. A négyes döntőre május 7-én és 8-án kerül sor.

Videók