Küzdősportok

Kamaru Usman gyakorlatilag megsemmisítette Jorge Masvidalt

Kamaru Usman hatalmas KO-val győzte le Jorge Masvidalt az UFC 261 főmérkőzésén.

A két harcos eddig egyszer, tavaly júliusban találkozott egymással. Akkor Usman csak pontozással tudott nyerni. Masvidalnak az akkori összecsapásra mindössze 6 napja volt felkészülni, ami meg is látszott a teljesítményén. A visszavágóra így vérszomjasan érkezett, ugyanakkor bosszúja nem sikerült. Az első felvonásban jól kezdett a második menetben azonban ellenfele hatalmas csapást mért rá, amivel nem tudott mit kezdeni.

Usman halál pontosan találta el jobbjával ellenfelét, aki ettől szinte eszméletlenül zuhant a földre. A nigériai még ekkor sem bízta a véletlenre győzelmét, néhány gyors ütést mért a földön fekvő társának fejére, ezzel
bebiztosítva címvédését.


Wow… Usman just told Masvidal… It’s past your bedtime. #UFC261 pic.twitter.com/c46W2VMT69

— Rob Hodge (@RobHodge_) April 25, 2021


A harcos immáron 14-0-s mérleggel rendelkezik a UFC-ben, míg ellenfele most először kapott ki KO-val a szervezetnél.

Usman a találkozót követően annyit mondott: Mindannyian azt mondtátok, erőszakot akartok. Nincs bennem tiszteletlenség, köszönetet mondok ennek az embernek. A határ a csillagos ég számomra. Ebben a súlycsoportban én vagyok a bolygó legjobbja.

Masvidal számára egyértelműen kudarc volt az este, hiszen rajongói előtt szenvedett vereséget, ráadásul úgy, hogy csúnyán kiütötték őt.

„Pályafutásom során először ütöttek ki és ez fáj” – mondta vereségéről, majd hozzátette ez csak egy kis szúnyogcsípés volt és már jól érzi magát.

Forrás: rt.com

Borítókép: Alex Menendez/Getty Images