Volán-fieszta a Graz ellen

Az Erste Bank jégkorongliga 22. fordulójában alapos verésben részesítette a Fehérvár AV19 a Grazot.


Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19
 

A meccs első perceiben kettős előnybe kerültek a kék-fehérek, amit sikerült teljes mértékben kihasználni, Szirányi lepattanóját Sofron vágta az üres kapuba, majd a szimpla előnyben Manavian kékvonalas bombája vágódott a kapu elé, amit Kóger tuszkolt be, így három perc után 2-0 állt az eredményjelzőn. A következő percekben kicsit hullámzóvá vált a játék, időre volt szükség, hogy lenyugodjanak a felek, a Graz több helyzetét is elpuskázta, pedig a korong egyszer át is jutott Rajna Miklós lábai között. A szünethez közeledve visszavette az irányítást a Volán, egyre hatástalanabbak lettek a vendégek kísérletei, a kék-fehérek pedig rendkívül jól támadtak le, a korongvesztések után azonnal nehéz helyzetbe hozták az ellenfelet. Emberhátrányban Sárpátki előtt adódott egy nagy ziccer, Dahm jól követte le a fiatal szélsőt.

A második harmadra óriási elánnal jött ki a Graz csapata, percekig bent tartották a Fehérvárt a védőharmadban, többször is Rajna Miklós bravúrjaira volt szükség. A 27. percben aztán emberelőnyből sikerült a szépítés a vendégeknek, nagy lyuk nyílt a fehérvári négyszögben, a keresztpasszt pedig McLean értékesítette. Az újabb gól sem váratott sokáig magára, 12 másodperccel később Sarauer centerezett a kapu mögül, Sofron István pedig a második gólját szerezte meg a találkozón, visszaállítva a kétgólos előnyt. Alig két perccel később újabb hazai gólnak örülhetett a közönség: emberelőnybe került a Volán, és harmadszorra is sikerült kihasználni az emberfórt, Manavian eresztett meg egy nagy lövést Dahm kapujába. Ezután jöttek a meccs legnehezebb percei: előbb Szaller, majd Sarauer ülhetett ki 2 percre, így majd egy percet kettős előnyben játszhatott a Graz. A fehérváriak óriási erőfeszítésekkel kivédekezték mindkét hátrányt, a büntetőpadról éppen visszatérő Sarauert pedig Szirányi passza talált be, az Alba Volán csapatkapitánya pedig nem hibázta el a szólót, és 5-1-re módosította az eredményt. A stájereket érezhetően bosszantotta az állás, többször próbálták provokálni a fehérváriakat, sikertelenül.

 

A záró játékrész eleje hasonlított az előzőre, a Graz volt lendületben, azonban most nem sikerült a szépítés, a lövéseik nem találtak kaput, vagy Rajna védett magabiztosan. A játék lassan telt, egyik csapat sem sietett igazán, a kezdeti rohamok után lenyugodott a vendég csapat. Az 52. percben Pelech lökte palánkra hátulról Reisz Áront, Vincze Péter vette védelmébe csapattársát. A kiállításcunami végén 5 perces előnyben játszhatott a Fehérvár, ami 1 perc 47 másodpercig kettős előny is volt, újabb gól azonban nem született. A lefújáskor Beach és Láday dobták le a kesztyűt, a bírók azonban nem engedték el a bunyót. A Fehérvár AV19 végig kézben tartotta a meccset, és a jó emberelőnyös játékának köszönhetően otthon tartotta a három pontot.
Jégkorong, EBEL, 22. forduló:

Fehérvár AV19-Graz 99ers 5-1 (2-0, 3-1, 0-0)

Gólszerzők: Sofron 2, Kóger, Manavian, Sarauer, ill. McLean
További eredmények:

HC TWK Innsbruck-EC Klagenfurt 3-2

Vienna Capitals-Orli Znojmo 3-2

EHC Linz-Olimpija Ljubljana 4-3, hosszabbítás után

EC Dornbirner-Villach 3-4

 

Videók