Visszalépett a Ferencváros

Kényszerű döntést hoztak a zöld-fehérek.


Az FTC-Telekom visszalép a jégkorong Kontinentális Kupa 2020/21-es kiírásától.

A zöld-fehér klub honlapjának hétfői bejelentése emlékeztetett: az Erste Liga-első és kupagyőztes együttes a magyar bajnoki cím jogán szerepelt volna november 13. és 15. között a franciaországi Amiens-ben.

A ferencvárosiak kiemelték: a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a különböző országok és nemzetközi szervezetek, így a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) is szigorú egészségügyi és szervezési előírásokat hoztak a külföldi állampolgárok beutazásáról, valamint a nemzetközi tornák lebonyolításáról. Ez a résztvevő csapatokat az utazás megszervezésével és a tornán való részvétel költségeivel kapcsolatban is súlyosan érinti.

Így a Ferencváros jégkorong-szakosztályának vezetése - a Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Jégkorong Szövetség vezetésével együttműködve és egyeztetve - hosszas gondolkodás és minden lehetséges forgatókönyv alapos mérlegelése után úgy döntött, az IIHF járványügyi rendelkezései ismeretében, az indulás jelenlegi feltételei és lehetőségei mellett az "egyetlen felelős és helyes döntés", ha visszalép a Kontinentális Kupától.

A Ferencváros a C csoportban a házigazda Amiens Gothiques mellett a kazah Jertisz Pavlovarral, valamint egy kvalifikációból érkező riválissal küzdött volna meg, a négyesből az első helyezett jut a januári négyes döntőbe.

Kép: Facebook/FTC Jégkorong

Videók