Változott a pekingi olimpia női jégkorongtornájának helyszíne

Az angliai Nottinghamben rendezik.


A dél-koreai koronavírus-helyzet miatt változott a jövő évi pekingi téli olimpia női jégkorongtornájának helyszíne: az október 7-10. közötti egyik tornát Kangnung helyett Nottinghamben rendezik.

A kvartettben a dél-koreai, a brit, a szlovén és az izlandi együttes vesz részt. Mivel 14 napos karantént írnak elő a Koreai Köztársaságba beutazóknak, ezért a nemzetközi szövetség (IIHF) - amint a honlapján jelezte - úgy döntött, hogy Nagy-Britannia legyen a rendező, ott pedig Nottingham - ahonnan a magyar férfi válogatott tavaly februárban továbbjutott - vállalta a házigazda szerepét.

A kvartett győztese jut tovább az utolsó - a magyar női válogatottat is felvonultató - kvalifikációs körbe, amelyet november 11. és 14. között tartanak három helyszínen: a csehországi Chomutovban, a németországi Füssenben és a svédországi Luleában.

A fennállásuk első elitvilágbajnokságán kilencedik helyen záró magyarok Chomutovban lépnek jégre, ahol a házigazda cseh mellett a norvég, valamint az októberi körből leggyengébb világranglistás helyezéssel továbbkerülő válogatottal csapnak össze az egyetlen, olimpiát érő helyért.

A pekingi olimpiára eddig a világ legjobb hat csapata, az Egyesült Államok, Kanada, Finnország, Oroszország, Svájc és Japán, valamint a házigazda Kína szerzett kvótát.

Borítókép: GettyImages 

Videók