"Valahogy módosította a stílusát és lépést tud tartani a mostani NHL-ben játszók sebességével

Jaromir Jagr szerint Alekszandr Ovecskin megdönti az abszolút rekordot.


Jaromir Jagrnak nincs kétsége afelől, hogy Alekszandr Ovecskin megdönti az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának gólcsúcsát, amelyet a kanadaiak legendás játékosa, Wayne Gretzky tart 894 góllal.

Az NHL korábbi cseh játékosa a liga honlapján méltatta a Washington Capitals orosz sztárját, aki 764 találatnál tart, és már csupán két góllal van lemaradva az örökrangsorban - Gretzky és a szintén kanadai Gordie Howe (801) mögött - harmadik helyet elfoglaló Jagrtól. Az ötvenéves cseh 24 NHL-szezon alatt jutott el 766 gólig.

"Ovecskin megállíthatatlan. Ötéves szerződése van a Capitalsnél, de azt hiszem, még kontraktusa lejárta előtt megdönti Gretzky rekordját" - vélekedett Jagr.

"Valahogy módosította a stílusát, és lépést tud tartani a mostani NHL-ben játszók sebességével, amellett óriási előnye, hogy senki sem olyan erős, mint ő. Csak sérülés, vagy valamilyen baleset állíthatja meg, mert jó formában van, és folyamatosan termeli a gólokat"
- mondta.

A 36 éves Ovecskin a jelenlegi szezonban 55 meccsen 34 gólt szerzett, és még bőven gyarapíthatja találatait, mivel az alapetapban minden csapat 82 mérkőzést vív. A fővárosiak csapatkapitánya 2005 óta játszik Washingtonban, és klubjával tavaly nyáron hosszabbította meg szerződését 2026-ig.

Borítókép: Facebook.com/ Aleksandr Ovechkin 

Videók