Újonc az osztrák jégkorongliga láthatárán

A jelenlegi 11 csapat mindegyike vállalta az indulást a következő szezonra. Hozzájuk csatlakozna a pozsonyi Capitals.


A kedd déli határidőig mind a 11 eddigi klub - köztük a Hydro Fehérvár AV19 - jelentkezett az osztrák bázisú jégkorongliga 2020/21-es idényére, és kiderült, hogy szeretne a mezőnyhöz csatlakozni a pozsonyi Capitals.

A liga közleménye szerint a csapatok beadták a regisztrációhoz szükséges igazolásokat, nyugtákat, bizonylatokat, garanciákat. Az új szezon tervezett kezdési dátuma szeptember 18., ám a koronavírus-járvány miatt ez változhat.

Christian Feichtinger, a liga igazgatója jelezte: hisznek abban, hogy a remélt időpontban el tudják kezdeni a 2020/21-es idényt, addig is arra kérnek minden klubot, hogy tartsák be a világjárvány megfékezése érdekében hozott hatósági előírásokat.

A következő kiírásban 12. csapatként csatlakozna a mezőnyhöz a Bratislava Capitals, amelynek gazdasági átvilágítását elkezdték az osztrákok. Ezzel kapcsolatban Feichtinger kiemelte, várhatóan április 15-én döntenek arról, hogy a pozsonyiak bekerülnek-e a bajnokságba.


A fehérváriak jövőre is jégre lépnek az osztrák jégkorongligában.

Fotó: Facebook.com/HydroFehérvárAV19

A következő idény az Erste Bank kiválását követően már biztosan nem a pénzintézet (EBEL) nevét viseli majd.

Szélig Viktor, a fehérváriak főigazgatója az MTI-nek elmondta: örömtelinek tartaná, ha a pozsonyiak bekerülnének a ligába, mert biztos, hogy "ütőképes brigádot" tudnának kialakítani, és a klub tulajdonosának üzleti érdekeltségei is vannak a térségben, így Ausztriában is. Hozzátette: ráadásul közel vannak, így nem kellene hozzájuk sokat utazni, emellett újra páros számú csapat indulna a bajnokságban.

"Közel ugyanazokkal a feltételekkel lehetett jelentkezni a következő szezonra, mint az elmúlt kiírásra. Fontos volt, hogy az Erste Bank kiválásával is érzékeltessék az aktív klubok, lehet rájuk számítani és ők is számítanak a ligára. Vannak érdeklődő cégek, jó esély van rá, hogy valaki átvegye a bank támogatói szerepét"
- fogalmazott Szélig.

A 2019/20-as szezont a koronavírus-járvány miatt március 10-én beszüntették és nem hirdettek bajnokot.

Borítókép: Facebook.com/BratislavaCapitals

Videók