Továbbra sem tud nyerni a Volán

Az Erste Bank jégkorongliga 12. fordulójában a Fehérvár AV19 csapata a dél-tiroli Bolzanót fogadta.


 
Az Alba Volán együttese hatalmas hullámvölgyben kezdett neki egy erőltetett menetnek, ugyanis jövő vasárnapig minden második nap mérkőzés vár a Fejér megyeiekre. A mérkőzés elején nagy rohamokkal indítottak a székesfehérváriak, a Bolzano kapusa, Melichercik azonban jól állta a lövéseket, hiába alakított ki több szép akciót is a hazai együttes. Az hatodik percben azonban már ő sem tudott mit tenni, egy emberelőnyt sikerült Sarauernek kihasználnia, így a kék-fehérek kerültek előnybe. A játékrész továbbra is hazai fölényben telt, újabb gólt azonban nem sikerült szerezni.
 
A második harmadban magára talált a vendég Bolzano, több kellemetlen percet is okozva Hetényinek, és a 24. percben sikerült kiegyenlíteniük a dél-tiroliaknak, a gólt Marchetti szerezte. Szerencsére gyorsan jött a válasz: egy emberelőnyben Kóger találta meg a kapu előtt a pakkot, és a 26. percben visszaállította az egy gólos hazai vezetést. Ez volt a válogatott csatár első gólja ebben az idényben. Arról, hogy ne sokáig maradjon kiegyenlítetlen a találkozó Palmieri gondoskodott, aki ugyanúgy, mint az előbb Kóger, emberelőnyből talált be Hetényi kapujába.
 
A záró játékrészben nagy lehetőség adódott a Fehérvár csapata előtt. Előbb Kearneyt küldték ki magas bottal való játékért 2+2 percre, majd Oleksuk lőtte ki a pályáról a korongot, így két percig kettős előnyben rohamozhattak az ördögök. Az óriási lehetőséget azonban nem sikerült kihasználni, kevés lövés érkezett Melichercik kapujára. Ami nem ment az egyik oldalon, az sikerült a másikon: a 47. percben a Bolzano került kettős fórba, és egy lecsorgó lövést követően Vallerand találta meg először a korongot, és lőtt közelről Hetényi mellett a kapuba. A Fehérvár fejben és lélektanilag is megrogyott, innentől kezdve pedig nem sikerült Kógeréknek tartósan letáborozni a támadóharmadban. A végén a kapuslehozatal sem segített, fél perccel a vége előtt Oleksuk állította be a 4-2-es végeredményt egy üres kapus góllal.
 
Jégkorong, EBEL, 12. forduló
Fehérvár AV19-HC Bolzano Südtirol 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)
HC Orli Znojmo-Dornbirner EC 4-3 (1-0, 1-2, 2-1)
 
Török Bence

Videók