Továbbra sem megy idegenben a Volánnak

Az EBEL hetedik fordulójában a Fehérvár AV19 az Innsbruck otthonában lépett jégre. A hazaiak vezetőedzője az előző szezont még a Fejér megyeiek kispadján kezdte.


 
Az első harmad elején az Innsbruck próbálkozott, és sikerrel is járt, Kudroc vette be Hetényi kapuját (1-0). A 18. percben kettős hátrányba került a Volán, a cápák ezt ki is használták, Lammers növelte kétgólosra a hazai előnyt (2-0). A második harmad első percében ismét jött a hidegzuhany, Clarck növelte háromra a különbséget (3-0). Hat perccel később végre megszületett a Volán első idegenbeli, és második emberelőnyös gólja a szezonban: Makowski passzát Owens lőtte a kapuba (3-1). 
 
A szünetben nem tanult a Fehérvár az előző harmadból, a 41. percben Bishop szerezte meg a negyedik hazai gólt (4-1). A góltól magukhoz tért a vendég csapat, és a 44. percben Manavian révén sikerült a szépítés (4-2). Öt perccel később ismét csökkentett egyet a különbségen a Volán, Maylan a gólpassz után most gólt szerzett (4-3). Az egyenlítés azonban nemhogy nem sikerült, az 59. percben a hazaiak két gólt is szereztek, és végleg eldöntötték a találkozó sorsát. Előbb Lamoureux, majd Huber volt eredményes, így a Volánnak hiába lettek meg az első góljai idegenben, a győzelemre még várni kell (6-3).
 
A fehérvári csapatnak már szombaton lehetősége nyílik a javításra, amikor is 17:30-as kezdéssel Bolzanoba látogat.
 
Török Bence

Videók