Súlyos vereségbe szaladt bele a DVTK

A miskolciak a közvetlen élmezőnyhöz tartozó Zólyom együttesétől kaptak ki.


A rájátszásba jutásért harcoló DVTK Jegesmedvék csapata 5-1-re kikapott a közvetlen élmezőnyhöz tartozó vendég Zólyom (Zvolen) együttesétől a szlovák jégkorongliga vasárnapi fordulójában.

Szlovák liga, alapszakasz:

DVTK Jegesmedvék-HKM Zvolen (szlovák) 1-5 (0-0, 0-3, 1-2)

a magyar csapat gólszerzője: Rokaly (60.)

Az első harmadban jól játszott a DVTK, sokat lőtt kapura, és ugyan kihagyott egy emberelőnyt, sikerült kivédekeznie egy emberhátrányt. Semmi jel nem mutatott a második harmad első felében bekövetkezett összeomlásra.

A 23. és 31. perc között a Zvolen úgy lőtt három gólt, hogy a hazaiak alig tudtak kijönni a harmadukból. A sokkból valamelyest kilábalt a DVTK, ám ez a különbség megmaradt a szünetig.

A záró felvonásban is főleg a szlovák együttes irányította a játékot - két találatot is ütött a hajrában 36 másodperc alatt -, a hazaiak csak az utolsó fél percben tudták megszerezni a becsületgólt Rokaly Szilárd révén, emberelőnyben.

Az első helyért harcoló Zólyom ebben az idényben már negyedszer, sorozatban pedig hatodszor verte a miskolciakat, akik 2019. szeptember 19-e óta képtelenek nyerni a rivális ellen.

A másfél hete kinevezett Tokaji Viktor vezetőedzővel ez volt a Jegesmedvék negyedik találkozója, a mérleg egy győzelem és három vereség, így a gárda változatlanul a 12 csapatos liga utolsó előtti helyén áll 33 ponttal. Majoross Gergely vezetőedző klubja, az Érsekújvár (Nové Zámky) a tizedik 39 ponttal, a január 13-án kinevezett magyar trénerrel egy győzelem és hét vereség áll a csapat neve mellett.

A Kassa (Kosice) színeiben először jutott szóhoz a Besztercebányától (Banská Bystrica) igazolt Vay Ádám, aki 37 védéssel a Gyetva (Detva) ellen 3-2-es győzelemhez segítette együttesét.

A Kassa a sikerrel 56 pontos, és nyolcadik, míg a Besztercebánya 43 pontjával a kilencedik. Az alapszakaszból még csapatonként 6-7 találkozó van hátra, a rájátszásba az első tíz jut.

Borítókép: Facebook.com/ DVTK Jegesmedvék

Videók