Papp Kristóf ott van a 2020-as NHL Draft jelöltek között

A világ legerősebb jégkorongligájának játékosfigyelő részlege közzétette több mint 300 draftjelöltet tartalmazó listáját, amelyen szerepel a 18 éves magyar hokis neve is.


Az NHL soron következő draftjára 2020 júniusában kerül sor, de már most egymást követik a tehetségeket rangsoroló listák. Az NHL Central Scouting Services az év ezen időszakában még nem ad meg várható sorrendet, ehelyett három kategóriát határoznak meg. Papp Kristóf a C-be került, ami azt jelenti, hogy a megfigyelők aktuális ismeretei szerint a játékosbörze negyedik-hatodik körében lehet esély arra, hogy kiválasszák.

Papp hosszú évek óta a tengerentúlon pallérozódik, jelenleg a második szezonját tölti a világ egyik legerősebb juniorbajnokságában, az egyesült államokbeli USHL-ben. A csatár az előző szezonban minden idők legeredményesebb tengerentúli korosztályos elitligás magyar játékosa lett, amikor a Madison Capitols színeiben 58 mérkőzésen 38 pontot szerzett. A most zajló idényt is kiválóan kezdte, 4 mérkőzésen 5 pontja van, 2 gól és 3 gólpassz formájában.

 

 


Papp Kristóf 17 évesen meghatározó tagja volt az U20-es csapatnak.

Papp Kristóf 17 évesen meghatározó játékosa volt a magyar U20-as válogatottnak a tavaly decemberi divízió I/B csoportos világbajnokságon, ahol is a torna gólkirálya lett 6 találattal.

A magyar jégkorongnak eddig 3 draftolt jégkorongozója volt: Gröschl Tamás, Szuper Levente és Vas János, ám az NHL-ben végül egyiküknek sem sikerült bemutatkoznia. Előzetes draftlistán utoljára a Svédországban játszó Horváth Bálint szerepelt 2016-ban.
 

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

Videók