Óriásit szenvedve nyert idegenben a Volán

Az Erste Bank Jégkorongliga 39. fordulójában égető szüksége volt a Fehérvárnak a pontokra.


Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

 

2017 második mérkőzésén is idegenbe utazott a Fehérvár AV19 csapata, az ellenfél ezúttal az örök mumus Ljubljana volt. A “sárkányok” hiába küzdenek majdnem mindennel, ami egy sportcsapatot sújthat, valahogy mindig kijön nekik a lépés a Volán ellen. A meccs elején a kék-fehérek azonban hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, három és fél perc után Maylan talált be a kapuba, 0-1. Másfél perccel később Bodó ugrott ki emberhátrányban, csak gáncsolással tudták megállítani, jöhetett a büntető, amit értékesített is a sértett, így 0-2 volt az állás a szünetben. 

A folytatásban azonban jött a szokásos szenvedés. Négy és fél perc alatt szépített a hazai csapat, Pesut használt ki egy emberelőnyt, 1-2. A Volán rengeteget szabálytalankodott, Maylan ökölpárbajba is keveredett Gilberttel, így 5 percet tölthettek mindketten a büntetőpadon. A záró felvonásban sem találta magát a Fehérvár, ezt jól mutatja, hogy az utolsó 40 percben 28-14-re nyerte a Ljubljana a kapuralövéseket. A sok lövésből pedig gól előbb-utóbb gól lesz, és tíz perccel a vége előtt Guimond egyenlített szintén fórból.

 

A hosszabbításra is maradt egy emberhátrány, amit sikerült kivédekeznie a Volánnak, és a 66. percben Beauregard eldöntötte a meccset, így két ponttal térhet haza Ljubljanából a Fehérvár. Az elvesztett egy pont azonban sokat jelenthet majd a végén, öt meccsel az alapszakasz vége előtt nyolc pont a hátrány a hatodik helytől. Legközelebb pénteken a Bolzano érkezik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

 

Jégkorong, EBEL, 39. forduló:

Olimpija Ljubljana-Fehérvár AV19 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-1) - hosszabbítás után

Gólszerzők: Pesut, Guimond, ill. Maylan, Bodó, Beaureagard

 

További eredmények:

Orli Znojmo-Villacher SV 3-1

Graz 99ers-EHC Linz 1-3

Dornbirner EC-HC Bolzano Südtirol 3-1

EC Klagenfurt-Red Bull Salzburg 2-3, h.u.


 

 

Videók