Nikita Kucherovot választották az NHL legjobb játékosának

Az orosz az MVP-cím mellé megkapta a legtermékenyebb pontszerző díját is. Emellett a játékosoknál is ő volt a 2018-2019-es szezon legeredményesebbje.


A 26 éves szélső az alapszakaszban 128 pontot szerzett a ligaelső Tampa Bay Lightningben, ezzel nyerte el a Hart Trófeát. Kucserov a Las Vegas-i díjátadón az MVP-cím mellett a liga legjobb pontszerzőjének járó Art Ross Trófeát is bezsebelte, valamint ő kapta a Ted Lindsay-díjat is, melyet az a hokis érdemel ki, aki a játékosok szerint a legjobb teljesítmény nyújtotta az idény során.
 
Nikita Khucherov összesen három díjat zsebelt be az NHL díjátadó gáláján.
Fotó: Bruce Bennett/Getty Images
 
A Stanley Kupa-győztes St. Louis Bluesból a védő Ryan O'Reillyt díjazták, aki a legjobban támadó védőnek járó, Frank J. Selkéről elnevezett elismerést vihette haza. O'Reillyt korábban a rájátszás legértékesebb játékosának is megválasztották, miután csapata 4-3-as összesítéssel legyőzte a Boston Bruinst, és története első bajnoki címét szerezte meg.
 
Ryan O'Reilly lett a szezon legjobb védője és a rájátszásban is ő nyújtotta a legkiválóbb teljesítményt. 
Fotó: Bruce Bennett/Getty Images
 
A legjobb kapusnak járó elismerést (Vezina-díj) a Tampa Bayben védő orosz Andrej Vasziljevszkij vihette haza, a legjobb újoncnak járó trófea a Vancouver Canucks svéd centeréhez, Elias Petterssonhoz került, míg a liga legjobb védőjének járó serleget a Calgary Flames 35 éves kanadai játékosa, Mark Giordano érdemelte ki.
 
Andrei Vasilevskiyt választották a 2018-2019-es szezon legjobb kapusának.
Fotó: Bruce Bennett/Getty Images
 
Az NHL legjobb edzője a New York Islanderst irányító Barry Trotz lett.

Videók