NHL: óriási csatában jött vissza a Blues - videó

Rengeteg izgalmat hozhat még ez a párharc.


A mérkőzés első és második felvonását is góllal kezdte a Blues, a Sharks a második felvonás közepén Logan Couture duplájával két perc alatt egyenlített. A védő Robert Bortuzzo találatával vette vissza a vezetést a vendégcsapat, amely az 57. percében biztosította be győzelmét.
 
Ezt megelőzően a San Jose és St. Louis párharcában a legutóbbi hat összecsapáson mindig a házigazda nyert, előbbi négyszer, utóbbi kétszer bizonyult jobbnak. A Blues két éve nem tudott győzni a Sharks vendégeként.
 
A mérkőzés hőse Bortuzzo volt, aki 2-2-es állásnál szerzett fontos találatot. A 30 éves védő az NHL-ben 31. playoff-mérkőzésén először volt eredményes, a ligában összesen 366 fellépésén ez volt a 15. gólja. Bortuzzo legutóbb 18 évesen lőtt gólt a rájátszásban, akkor a Kitchener Rangers csapatában az Ontario Hockey League-ben vitézkedett.
 
A vesztes Sharks továbbra is bízhat Couture jó formájában, akinél a pontokat és a gólokat tekintve sincs eredményesebb játékos az idei rájátszásban. A San Jose 30 éves kanadai hokisa 19 pontnál, azon belül 13 találatnál jár már az idei playoffban, karrierje során pedig 100 pontnál tart a rájátszásban. Ebben az évtizedben ezt az álomhatárt még csak három játékos - Sidney Crosby (123), Patrick Kane (109) és Jevgenyij Malkin (106) - érte el.

              
Eredmény, nyugati főcsoportdöntő, 2. mérkőzés:
San Jose Sharks-St. Louis Blues 2-4
Állás: 1-1

A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.

Fotó forrása: Ezra Shaw/Getty Images

Videók