NHL-krimi: egyenlített a Tampa a döntőben

Fordulatos mérkőzés után a házigazda Tampa Bay Lightning 4-3-ra legyőzte a Chicago Blackhawks csapatát, ezzel összesítésben 1-1-re áll az NHL döntője a második találkozót követően.


Stanley Kupa, döntő, 2. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning-Chicago Blackhawks 4-3 (1-0, 2-2, 1-1)
Gól: Paquette (13.), Kucserov (27.), Johnson (34.), Garrison (49.), illetve Shaw (24.), Teravainen (26.), Seabrook (44.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Akárcsak az első találkozón, most is jól kezdett a története során eddig egyszer, még 2004-ben bajnok Tampa, és Paquette takarásból leadott lövésével egy harmad után vezetett. A fordulást követően gyorsan fordítottak a vendégek. Előbb Shaw közelről nem hibázott, majd két perc elteltével Teravainen - a nyitó összecsapás egyik hőse - jó ütemű passzból emberelőnyben talált be.

Felpörgött a Lightning. A 27. percben Kucserov a kapunak háttal beleért Garrison lövésébe, Crawford nem védhetett. Aztán jött Johnson szerencsés találata: a csatár éles szögből a chicagói kapus testére ütötte a pakkot, amely onnan csorgott a gólvonal mögé. A hazai játékosnak ez volt a 13. gólja a rájátszásban, amivel az élen áll.

A záró harmad elején a 2010-ben és 2013-ban is Stanley Kupa-győztes Chicago vitatható körülmények között egyenlített egy kontrából. Seabrook lövésénél zavarták Bishop kapust, aki előbb reklamált, majd cserét kért lábsérülése miatt. Később ugyan rövid időre visszatért, de újonc cseretársa, Vasziljevszkij folytatta a fontos összecsapást. A 49. percben emberelőnyben eldöntötte a csatát a Tampa: Garrison lövése a chicagói Desjardins botjáról pattant be. A hajrában remekül védekezett a hazai együttes, és végül sikerült a párharcban egyenlítenie.

VIDEÓ:

Videók