„Megvan a képességünk ahhoz, hogy a saját olimpiánkon szerepeljünk”

Indulhat a kínai férfi jégkorong-válogatott.


A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) keddi döntése értelmében a házigazda Kína férfiválogatottja részt vehet a pekingi téli olimpián.

Az IIHF az elmúlt hetekben azt vizsgálta, hogy az együttes megüti-e a kívánt színvonalat egy olyan tornán való szerepléshez, melyen az észak-amerikai profi liga (NHL) játékosai is jégre léphetnek. A tesztelés keretében a nemzeti csapat két KHL-es gárdával mérte össze a tudását, és bár az Avangard Omszk és az Amur Habarovszk együttesétől is vereséget szenvedett, végül rajtengedélyt kapott. Előbbivel szemben 4-1-re maradt alul, utóbbitól viszont csak hosszabbításban kapott ki 5-4-re.

"Olyan szintet képviselünk, mint Dánia és Lettország, vagy éppen az első számú tartalék Norvégia. Az elmúlt két mérkőzésen megmutattuk, hogy megvan a képességünk ahhoz, hogy a saját olimpiánkon szerepeljünk" - jelentette ki Ivano Zanatta szövetségi kapitány.

Kína válogatottja, amely a címvédő kanadai mellett az amerikai és a német csapattal szerepel majd azonos csoportban az ötkarikás játékokon, jelenleg 32. helyen áll a világranglistán. A pekingi téli olimpia február 4-én veszi kezdetét.

Borítókép: iihf.com

Videók