Megsemmisítő siker: kupagyőztes a Dab Docler!

A dunaújvárosi jégkorongozók magabiztos, 5-0-s sikert arattak a Miskolc ellen, így zsinórban ötödszörre nyerték meg a Magyar Kupát.


Az első harmadban jól kezdett a Miskolc: előbb Saluga, majd Dubek került helyzetbe, ám Kiss hárított. A játékrész közepe felé aztán felgyorsított a hazai együttes, és ezt csak szabálytalanul tudta megakadályozni a vendégcsapat: rövid időn belül három kiállítást fújtak a játékvezetők, ám a Dab egyik lehetőséggel sem tudott élni. Az utolsó kiállítás után aztán kicsit csökkent a miskolci figyelem, amit Lencsés használt ki: egy távoli lövéssel vezetéshez juttatta a címvédő dunaújvárosi csapatot. Gröschl kiállítása után egyenlíthetett volna a Miskolc, ám a lassú támadások nem vezettek eredményre, így maradt a hazai 1-0-s előny az első harmad végén. A szünetben volt mit helyre tenni a miskolci öltözőben.

A második harmad elején a Dunaújváros kezdett jobban és beszorította saját kapuja elé az első kupagyőzelméért harcoló vendégcsapatot. Peterdi kiállítása után kijöhetett volna ebből a szorításból a Miskolc, ám Svasznek Bence emberelőnyben óriásit hibázott: a kapu mögül gyakorlatilag odaajándékozta a labdát Szappanosnak, aki nem is hibázott, ezzel 2-0-ra lépett el a Dab. Itt azonban nem álltak meg a hazaiak: továbbra sem hagyták kijönni kapujuk elől a vendégeket, aminek az lett az eredménye, hogy Jerebko tízperces fegyelmit kapott, Chmelo pedig kétperces büntetést. Nagy helyzeteket alakított ki, ám Budai Krisztián remekül hárított. Később Svasznek is kapott egy kétperces büntetést, ám ezt is megúszta a Miskolc. Sőt, Saluga egy az egyben vezethette a korongot Kiss Tamásra, ám a vendégtámadó elhibázta a ziccert. A túloldalon Erdélyi került hasonló szituációba, ott Budai hárított. A harmad végén még Hegyi kiállítása után szépíthetett volna előnyben a Miskolc, de nem sikerült: a második harmadot is 1-0-ra nyerte meg a Dab.

A záró harmad kiállítás-háborúval indult: először Bonar kapott 2+2 perces büntetést és tíz perces fegyelmit, majd Peterdit állították ki, így két percig négy a négy ellen támadhattak a csapatok, majd a hazaiak kerültek emberelőnyös szituációba. Rengeteg kiállítás, ám nulla gól: maradt a 2-0. Nem sokáig: Erdélyi Péter a vendég harmadból, kiszorított szögből óriási gólt ütött a bal felsőbe. Budai válla fölött suhant el a korong, védhetetlen lövés volt. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Ha még valaki kételkedett volna ebben, az két perccel később tényleg ráeszmélhetett a végére: Szappanos Dávid lőtt gólt, így 4-0-ra vezetett már a Dab. Innentől már örömjátékot láthattak a „kupagyőztes, kupagyőztes” kiáltásokkal ünnepelő hazai drukkerek. Vaszjunyin feltette a koronát a dunaújvárosi teljesítményre, közelről a jobb alsóba lőtte a korongot. Az utolsó percben már felállva ünnepelte a kupagyőzelmet a hazai szurkolótábor: a címvédő Dab Docler zsinórban ötödször lett a magyar kupa legjobb együttese.

Magyar Kupa, döntő:

Dab.Docler–Miskolci JJSE 5–0 (1–0, 1–0, 3–0)

Bronzmérkőzés:

Sapa Fehérvár AV19–Dab.Docler II 2–1 (0–0, 0–1, 2–0)

 

Videók