Megint az utolsó harmadban bukott a Volán

Az EBEL hétfői játéknapján a Fehérvár AV19 a tavaly még a kispadján lévő Rob Pallin vezette Innsbruckot fogadta.


 
A székesfehérvári csapat az előző nyolc találkozójából hetet elveszített, így nem csoda, hogy javítani szerettek volna a mérlegükön Sofronék. Az első harmad elején rögtön emberelőnyből sikerült is megszerezni a vezetést, Vas János szerezte meg első gólját az idei bajnokságban. A harmad végén ismét az Alba Volán került fórba, gólt azonban a tiroliaknak sikerült lőni, Clark egalizált két perccel a szünet előtt.
 
A térfélcsere után sikerült tartania a tempót a hazaiaknak, Manavian éles szögből vette be Chiodo kapuját, így ismét a Fehérvárnál volt az előny. Még fel sem került szinte az eredményjelzőre a Volán második gólja, az Innsbruck ismét eredményes volt Lammers révén, így kevés idő után ismét döntetlenről folytathatták a csapatok. Arról, hogy ne egálnál vonuljanak pihenni a csapatok Sarauer gondoskodott, aki Orban passzát váltotta gólra a kapu közvetlen közeléből.
 
Ezután következett a mostanában döntőnek bizonyuló harmadik harmad, és sajnos ezúttal sem a Fehérvár jött ki jobban belőle. A 49. percben Spurgeonnak harmadszor is sikerült egyenlítenie, az 56. minutumban pedig Schennach kerülte meg a kaput és helyezte a hálóba a korongot. Az utolsó percben lejött a jégről a kapus Rajna Miklós is, ám a Volánnak így sem sikerült egyenlítenie, vagyis sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el Kógerék, és a tabellán már csak a sereghajtó Ljubljanát előzik meg.
 
Jégkorong, Erste Bank Liga, hétfői játéknap:
Fehérvár AV19-HC TWK Innsbruck 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)
Olimpija Ljubljana-EC Dornbirner 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)
 
Török Bence

Videók