Máris megvan a Fehérvár új edzője!

A francia-kanadai Benoit Laporte lett a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának új vezetőedzője.


A klub szerdai közleménye szerint az 56 esztendős szakemberrel egy plusz egy éves megállapodást kötöttek. Elődje, Tyler Dietrich hétfőn jelezte, hogy egy kanadai ajánlat miatt távozik.

Laporte játékoskarrierjét - amely 1977-től 1997-ig tartott - főleg az észak-amerikai profiliga (NHL) tartalékbajnokságában, az AHL-ben, valamint Franciaországban, Brianconban és Rouenban töltötte, és négyszeres francia bajnok. Vezetőedzőként megfordult svájci és olaszországi első osztályú csapatok kispadján, a legtöbb időt azonban Németországban töltötte. Edzői karrierje legnagyobb sikerét 2007-ben érte el: ezüstérmet szerzett a Nürnberg Ice Tigersszel.

Amint a fehérváriak jelzik: Laporte dolga nem lesz egyszerű, mivel egy másik szakember által összerakott csapatot kell átvennie, de úgy látja, hogy korántsem megoldhatatlan a feladat. "Nem voltam még hasonló szituációban, de egyáltalán nem probléma számomra, hogy egy kész csapatot kell átvennem. Úgy gondolom, hogy minden edző versenyképes gárda kialakítására törekszik, én sem vagyok ezzel másképp. Egyszerű az edzői filozófiám: elkötelezett és fegyelmezett játékosokat akarok a jégen látni, akik keményen küzdenek" - jegyezte meg Laporte.

Videók