Malkin a legjobb jégkorongozó!

Az orosz újságírók szavazatai alapján Jevgenyij Malkin lett Oroszország legjobb jégkorongozója. A játékos az NHL-ben és a KHL-ben is remekel(t).


A várakozásoknak megfelelően Jevgenyij Malkin lett a 2012-es esztendő legjobb orosz jégkorongozója. A huszonhat esztendős világklasszis a 2011/2012-es idényben parádés teljesítményt nyújtott az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins-ben. Malkin az alapszakaszban 75 mérkőzésen 109 pontot (50 gól, 59 gólpassz) jegyzett.

Természetesen ő lett a liga pontkirálya, ezen felül őt választották meg a szezon legértékesebb játékosának (MVP) is. A Penguins-nél is elismerték a sikereit, ugyanis 2008 és 2009 után idén is ő lett a csapat legjobb jégkorongozója. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Kharlamov Trophy-t is megnyerte, azaz ő lett az NHL-ben játszó legjobb orosz játékos.

Malkin a világbajnokságon is pazar teljesítményt nyújtott. Az aranyérmet szerző orosz válogatottban 10 mérkőzésen 11 gólt és 8 gólpasszt jegyzett. Őt választották meg a torna legjobb játékosává és támadójává is. Malkin a KHL-es Metallurg Magnitogorsk-ban is remekül teljesít. Huszonkilenc összecsapáson 41 pontot (13 gól, 28 gólpassz) ért el. Érdekesség, hogy az NHL lockoutja miatt elképzelhető, hogy Sidney Crosby is a Magnitogorsk-hoz szerződik.

Videók