Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 04. 26. 17:01

Varga Arnold szerint a magyar jégkorong-válogatott számára a divízió I/A-s világbajnokság legnehezebb része jön, de sok munkával le lehet győzni a lengyeleket.

Galló Vilmos úgy véli, elsősorban védekezésben kell javulni.

 
Mint ismeretes, a mieink a kazahoktól elszenvedett vereség és az olaszok bravúros legyőzése után szerdán 4–1-re kikapott Szlovéniától a budapesti vb-n, ezzel jelenleg a hatodik, utolsó helyen áll. Csütörtökön 19 órától az a lengyel válogatott lesz az ellenfél a Papp László Sportarénában, amelyik a britektől és az olaszoktól kikapott, a szlovénokat viszont legyőzte.
 
„Ez már a negyedik mérkőzés lesz, lehet érezni, hogy kicsit fáradt a brigád. A jég minősége sem annyira jó, mint a megszokott pályákon, de valahogy ki kell ezt küszöbölni, hiszen mindenki ugyanannyi meccset játszik, mindenki ugyanúgy fáradt, tehát ez nem lehet kifogás” – nyilatkozta Varga Arnold a szlovénok elleni vereség után a Kossuth Rádiónak.
 
A hátvéd hozzátette, a lengyelek ellen mindig kiélezett meccseket vív a magyar válogatott. „A lengyelekkel mindig nagyon parás mérkőzést játszunk. Krakkóban is, előtte is, minden egyes alkalommal ki-ki mérkőzést játszunk. Ha többet dolgozunk, és nem a szerencsére bízzuk, akkor simán meglehet a győzelem. Az lenne a megoldás, hogy lőni legalább két-három gólt, és akkor nem lenne probléma.”
 
A szlovénok elleni vereségről úgy vélekedett, apró hibákon múlt, a szerencse sem állt melléjük, az ilyen mérkőzésen pedig nem szabad kihagyni ekkora helyzeteket. „Mindent megtettünk az ügy érdekében. A szlovénokon is nagy volt a nyomás, két vesztes mérkőzés után nekik is nagyon kellett nyomni. De nagyon jól beleálltunk, kicsi hibákon múlt. Volt talán két üres kapunk, amit kihagytunk, az ilyen meccseken ez nem fért bele sajnos. A közönség segítségével meg tudtuk volna nyomni a végét, de a szerencse nem volt mellettünk. Nyilván a szerencséért meg kell dolgozni, azt nem adják csak úgy oda. Meglehetett volna, de sajnos így alakult. Nagyon keményen kell mennünk ahhoz, hogy megverjük a lengyeleket.”
 
Galló Vilmos szerint a csapatnak hátul kell a legtöbbet javulnia, a szerdai meccset pedig el kell felejteni. „Ha a védekezés rendben van, akkor elég sok gólhelyzetet tudunk kialakítani. Ezen a meccsen elég sokat adtunk nekik, ami bosszantó, hiszen a mi helyzeteinkből lőtték be a gólokat vagy a mi gólpasszainkból. Volt vagy négy helyzetünk, ahol simán kiegyenlíthettünk volna, de ez a hoki sajnos. Kikaptunk, de ezt el kell felejteni, Lengyelországot meg jól meg kell verni. Szerintem a gyorsaságunkat kell fejleszteni és a védekezésben egy kicsit rendet kell rakni” – nyilatkozta a csatár.
 
A hatcsapatos torna első két helyezettje feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.
 
Az állás három forduló után:
1. Kazahsztán 6 pont (9-4)
2. Olaszország 6 (8-4)
3. Nagy-Britannia 6 (9-10)
4. Szlovénia 3 (7-8)
5. Lengyelország 3 (8-10)
6. Magyarország 3 (4-9)
 
Cimkék: jégkorong
div>

Legfrissebb híreink


Élő eredmények