MAC-győzelem a magyar csapatok találkozóján

A fővárosi csapat idegenben kerekedett felül.


A MAC nyerte a magyar csapatok összecsapását a DVTK Jegesmedvék vendégeként a szlovák jégkorongliga alapszakaszának pénteki zárónapján.

A miskolciak várták előkelőbb pozícióból a találkozót, és míg a tabellán 16 pont választotta a két együttest, addig az egymás elleni meccsek az MAC javára kedveztek. Az idényben korábban négyszer találkoztak a felek, a három szlovák bajnokin mindig a házigazda ünnepelhetett - kétszer a MAC, egyszer a DVTK -, míg a kupában a fővárosi klub győzött. A MAC a legutóbbi négy bajnokiját elvesztette.

A találkozót a hazaiak kezdték aktívabban, vezetést azonban a MAC szerzett emberelőnyből. A második harmadban is kezdeményezőbb DVTK-t láthatott a Miskolci Jégcsarnok 1385 fős közönsége, a fölény a játékrész végén érett egyenlítéssé. A meccs hajrájában a szlovák Tomás Klempa duplázott: 20 másodperccel a dudaszó előtt újra vezetéshez juttatta a MAC-ot, majd üreskapus találattal biztosította be a sikert.

A 48 fordulós alapszakaszt a 64 pontos DVTK a 9., míg az 51 pontos MAC a 10. helyen zárta. A csapatok a megszerzett pontokat viszik magukkal a középszakaszba, ahol a DVTK Jegesmedvéknek van reális esélye a rájátszást érő pozíciók megszerzésére, ezért a Nagymihály (69 pont) és a Nyitra (65) együtteseivel vetélkedik majd.

Eredmény:
DVTK Jegesmedvék-MAC Újbuda 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

gól: Beach (40.), illetve Szigeti (11.), Klempa (60., 60.)

Borítókép: Facebook/MAC Újbuda felnőtt jégkorong csapata
 

Videók