Lengyel klubja kiállt az izraeli játékos miatt

Az izraeli játékos Oswiecimben játszik jelenleg.


A lengyel Unia Oswiecim kiállt izraeli jégkorongozója, Eliezer Sherbatov mellett, akit az izraeli közösségi médiában árulónak neveztek, amiért olyan város csapatába szerződött, ahol náci koncentrációs tábor működött.

A 28 éves játékos a múlt héten igazolt az Uniához, és emiatt sokan támadták hazájában. A lengyel klub azonban védelmébe vette az izraeli válogatott csapatkapitányát.
"Mélyen szomorúak vagyunk, hogy a médiában így támadták a nemrégiben hozzánk igazolt profi játékost" - írta honlapján az Oswiecim.

Az izraeli Rehotovban született csatár - akinek van orosz útlevele is - elmondta: ismeri a történelmet, és zsidóként még jobban szeretne bizonyítani a csapatban.

"Itt Lengyelországban az emberek boldogak, hogy egy Izraelből érkező zsidó az Oswiecim csapatában játszik. Boldog vagyok én is, hogy történelmet írhatok, és természetesen segíteni akarok, hogy a holokausztot ne feledjék" - mondta Sherbatov a The Times of Israel című lapnak.

Sherbatov 17 évesen került ki hazájából Kanadába, ahol a legmagasabb junior osztályban is játszhatott. Később francia, kazah, szlovák és lett klubokban fordult meg. Az előző idényben a kazah Ertisz Pavlodar színeiben szerepelt.

Oswiecim német neve Auschwitz, a hitleri Németország alatt itt több mint egymillió embert gyilkoltak meg, többségük zsidó származású volt. 

Borítókép:timesofisrael.com


 

Videók