Lelépte a válogatottat Szlovénia - reakció

Nem fogta vissza magát a kapitány.


Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott még soha nem viselkedett olyan "töketlenül", mint pénteki mérkőzésén a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon, amelyen 6-0-ra kikapott a szlovén csapattól, s ezzel eldőlt: nem juthat fel a világelitbe.

 
"Nagyon hasonlított a mai a dél-koreaiak elleni összecsapásra, a játék egész rendben volt: akkor a fejünk hiányzott, most meg a testünk közepén lévő dolgok, ami elég tragikus és erre a válogatottra soha nem volt jellemző" - értékelt Majoross Gergely, aki elmondta: helyzetek alapján csapatának nézett ki jobban a mérkőzés, mégis megérdemelték ezt a fájdalmas vereséget. 
 
"Ilyen töketlenül még nem viselkedtünk még soha, mint ma. Azért veszítettünk hat-nullára, mert mindkét kapu előtt kisfiúk voltunk felnőttek ellen."
 
Hozzátette, tovább kell lépniük és összeszedniük magukat a torna zárómérkőzésére, amit vasárnap 15.30-tól a házigazda kazahok ellen játszik.
 
Kifejtette: amíg nagy terület áll rendelkezésre, és sebességből, ügyességből meg tudják oldani a szituációkat, addig tudnak eredményesek lenni, egy számukra kellemetlen stílusban játszó ellenféllel szemben viszont bajban vannak.
 
"Ha reálisan gondolkodunk, akkor ma az A csoport tőlünk nagyon távol van, s az elmúlt jó néhány évben is messze volt" - fogalmazott.
 
"Az, hogy tavaly minden eredmény a legjobban alakult, s az utolsó pillanatig úgy volt, hogy feljuthatunk, becsaphat minket" - utalt a 2018-as budapesti világbajnokságra, amikor saját közönsége előtt 7 ponttal negyedikként zárt a magyar válogatott, amelynek 15,8 másodpercen múlt a britek elleni rendes játékidős győzelem, s - 9 ponttal - a feljutás.
 
A szlovén szakvezető, Ivo Jan kiemelte, három kemény és elvesztett nurszultani vb-találkozó után a magyarok elleni egy remek mérkőzés volt számukra.
 
"Nagyon büszke vagyok játékosaimra, akik hatvan percen keresztül koncentráltak és igazi csapatként játszottak" - hangsúlyozta.
 
A sérült Magosi Bálint távollétében Vas János volt a csapatkapitány, aki úgy fogalmazott: nem lehet ilyen gyengén játszani a két kapu előtt.
 
"Hagytuk őket gólokat lőni, mi meg nem voltunk elég tökösek ahhoz, hogy betaláljunk" - mondta. Kitért rá, sajnos a játékosok nem saját dolgukkal foglalkoztak, hanem máshol jártak fejben, ám ennek nem tudja az okát. Felidézte, az elsőtől a harmadik meccsig sokat fejlődtek, ám az ellenfél ezúttal egy jó szlovén válogatott volt, amely élt a lehetőségeivel.
 
"Sokkal élesebbnek kellett volna lennünk, ma senkiben nem volt meg az a nyerő átütő erő, ami kellett volna."
 
Az MTI kérdésére miszerint Magosi és az eltiltás miatt hiányzó Hári János szorosabbá tehette volna-e a találkozót, azt felelte:
 
"Biztos, hogy csak nyertünk volna azzal, ha ők ketten játszanak. Hogy a játék képe változott volna-e, azt nem tudom, az egész csapat kell ahhoz, hogy győztesen jöjjünk le a jégről" - fejtette ki Vas, aki részese volt a 2008-as "szapporói csodának".
 
"Förtelmes volt, amit mutattunk ma a jégen. Nem akarok és nem is tudok kifogásokat mondani, ez egyszerűen nagyon rossz volt" - ismerte el Szabó Dániel.
 
"Remélem, hogy ezt a mérkőzést a mai nappal elfelejtjük, és holnap már semmire sem fogunk emlékezni belőle. Ha a világbajnokság zárómérkőzésén a bennmaradásunk lesz a tét, akkor mindent meg fogunk tenni, hogy sikerüljön kiharcolni" - szögezte le a védő.    
 
"Nagyon fájóak ezek a vereségek, a meccs képe szerintem nem ezt mutatta" - vélekedett Nagy Krisztián. Az MTI-nek elmondta: nagyon sok jó helyzetet alakítottak ki, ám a nagy legnagyobb problémájuk az, hogy ezeket továbbra sem tudják kihasználni és értékesíteni.
 
Kitért rá, a hat kapott gólból két-három olyan volt, ahol a korong pattogott "jobbra-balra, és az ellenfél találta meg".
 
"Kétségtelen, hogy ezeket meg kellett volna akadályoznunk" - mondta. Hozzátette, a vasárnapi mérkőzésen mindent megtesznek azért, hogy tartsák a lelket a szurkolókban - akik egyébként ezúttal is elénekelték a Himnuszt a találkozó után.
 
A vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Videók