Közel a világelithez a magyar női jégkorong-válogatott

Óriási lépést tettek.


A magyar női jégkorong-válogatott 9-0-ra legyőzte az olasz együttest a budapesti divízió I/A világbajnokság pénteki játéknapján, ezzel nagy lépést tett a világelitbe jutás felé.
 
A magyar csapat annak tudatában várhatta az összecsapást, hogy sikere - és Dánia esti győzelme - esetén az utolsó, szombati játéknap eredményeitől függetlenül története során először feljut az A csoportba. Pat Cortina szövetségi kapitány válogatottja már az első harmadban eldöntötte a meccset, hiszen végig fölényben játszott, és hatékonyan használta ki a helyzeteit. A magyarok a második felvonásban is szinte tetszés szerint ütötték góljaikat, majd az utolsó harmadban Rónai Alexandra állította be a vártnál is nagyobb különbségű végeredményt.
 
Legutóbb novemberben, a Kína elleni 5-0-s felkészülési meccsen fordult elő, hogy a magyar csapat nem kapott gólt.
 
A magyarok a szombati zárómérkőzésen a Káposztásmegyeri Jégcentrumban az osztrákokkal játszanak, akik péntek este 8-3-ra nyertek a dánok ellen. Így a férfi válogatottat a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n feljutásig vezető Pat Cortinának és együttesének szombaton pontszerzésre lesz szüksége a világelitbe kerüléshez.
 
A csoportból az első kettő jut fel a legjobbak közé, az utolsó pedig kiesik.
 
Eredmény:
Magyarország-Olaszország 9-0 (3-0, 4-0, 2-0)
gólszerzők: Gasparics (10., 17.), Dabasi (14.), Nooren (22., 24.), Rónai (32., 59.), Horváth T. (35.), Kreisz (58.)     
 
korábban:
Norvégia-Szlovákia 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
további eredmény:
Ausztria-Dánia 8-3 (4-1, 2-1, 2-1)
 

Az állás a zárónap előtt: 1. Magyarország 10 pont, 2. Norvégia 9, 3. Ausztria 8, 4. Dánia 6, 5. Szlovákia 3, 6. Olaszország 0 

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Videók