Kétséges a 2023-as jégkorong-világbajnokság helyszíne

Oroszország kapta a rendezési jogot, de a doppingvádak miatt még változhat a helyszín.


A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) mindent megtesz annak érdekében, hogy az eredeti terveknek megfelelően Oroszország rendezhesse meg a 2023-as A csoportos jégkorong-világbajnokságot Rene Fasel elnök szerint.

Az IIHF májusban határozott arról, hogy a négy év múlva esedékes tornának Szentpétervár lesz a házigazdája, ugyanakkor a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hétfőn laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és világbajnoki részvételtől, illetve világesemények szervezésétől.

"Most semmi nem biztos, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy megvédjük az érdekeinket és a szövetségünket" - felelte Rene Fasel IIFH-elnök arra a kérdésre, hogy az orosz metropolisz megrendezheti-e a tornát.

"Bízunk abban, hogy nem politikai, hanem fair döntés fog születni az ügyben" - fogalmazott a sportvezető annak kapcsán, hogy az orosz doppingellenes ügynökség (RUSADA) jövő csütörtökön vitatja meg, fellebbezzenek-e a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a WADA döntése ellen.

Fasel hozzátette, ha lesz fellebbezés, a saját döntésükkel megvárják a CAS ítéletét.

A jövő évi jégkorong-világbajnokságot Svájcban (Zürich, Lausanne), a 2021-es tornát Fehéroroszországban (Minszk) és Lettországban (Riga), míg a 2022-es eseményt Finnországban (Helsinki és Tampere) rendezik. 

Borítókép: Gavriil Grigorov\TASS via Getty Images

Videók