Keserű Volán-vereség hazai pályán

Az Erste Bank Jégkorongliga 19. fordulójában a Fehérvár AV19 az Olimpija Ljubljanát fogadta. A sérülésektől megtizedelt fehérváriak védelme volt a gyenge pont.


Az első percekben a hazaiak helyeztek nyomást a Ljubljana kapujára, gólt azonban a vendégek szereztek. A 8. percben Pesut kapta meg a korongot, és lőtte be Rajna Miklós mellett a kapuba. A sokkból nem ocsúdott fel a Volán, ennek eredménye volt a bizonytalan játék a védőharmadban, majd a 11. percben Langkow lőtt takarásból, Rajna semmit sem látott alövésből, így máris 0-2 állt az eredményjelzőn. Kijózanító volt ez a két bekapott gól, az Alba Volán egyre többet támadott, aminek az eredménye egy emberelőny lett. Ezt sikerült is kihasználni a 18. percben, Manavian kapta meg a bal oldalon a pakkot, és szépen tüzelt a hálóba, így egygólos hátrányban mehettek pihenőre a csapatok.

 

A szünet után lendületben maradt a kék-fehér alakulat, 41 másodperccel a kezdés után egyenlített a Volán új igazolása, Thomas Beauregard. Tovább nyomott a Fehérvár csapata, emiatt viszont kinyílt hátul a csapat, és a 24. percben Pesut kiugrása után ismét a Ljubljanánál volt az előny. A hazaiak nem tudták stabilizálni a védelmet a kapu előtti zónákban, a vendégek pedig újabb találattal büntettek a 28. minutumban: Gabor és Koren passzai után Zajc volt eredményes. Ismét kezdődhetett a felzárkózás, jöttek is a hazai támadások, amelyek rendszerint rossz passzokkal végződtek. A 32. percben Kóger és Sarauer is lőhetett, végül Sofron találta meg a kapus alatt a korongot, és közelről szépített. A szünetig mindkét együttes sokat próbálkozott támadásaival, több gól azonban nem született.

Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

A harmadik harmadban küzdött a Volán az egyenlítésért, a rengeteg helyzet azonban nem hozott eredményt. Kóger szólójánál az üres kapuba sem sikerült betalálni. A 48. percben egy jól megjátszott emberelőny végén Makowski lőtt kapásból a kék vonalról, megszerezve a csapat negyedik gólját. Pörgött a Volán, viszont a vezetést újra a Ljubljana szerezte meg: Langkow tört be a szélen 8 perccel a vége előtt, és a korongja utat talált a kapuba. A padlóról azonban újra sikerült felállni, Szabó Dániel lövésébe ért bele Beauregard, így 5-5 lett a rendes játékidő vége.
A hosszabbításban rengeteg helyzet adódott a mérkőzés megnyerésére, egy egyéni hiba azonban megpecsételte a Volán sorsát, Ropret pedig megszerezte a győzelmet a Ljubljanának.
Jégkorong, EBEL, 19. forduló:

Fehérvár AV19-Olimpija Ljubljana 5-6, hosszabbítás után

Gólszerzők: Manavian, Beauregard (2), Sofron, Makowski, ill. Pesut (2), Langkow (2), Zajc, Ropret

Videók