Jégkorongliga: Miskolcon győzött a Brassó

A Corona Brasov kapusát lehozva egyenlített a hajrában a Miskolci Jegesmedvék vendégeként, majd szétlövésben meg is nyerte a jégkorong MOL Liga szombat esti mérkőzését.


A mérkőzést – látszólag – villámrajttal kezdte a Miskolc, ugyanis Becze fél perc elteltével hatalmas gólt lőtt, amit a kapu mellett álló játékvezető azonnal megadott. Mivel a korong szinte azonnal kivágódott, a bírók videózni kezdtek, ám ezután nem ítélték meg a találatot. A 4. percben Dudas kék vonalas bombáját védte Polc vállal. Nem sokkal később Péter maradt a jégen egy ütközés után, majd a bírók percekkel később – mialatt a brassói játékosok folyamatosan beszéltek nekik – Dudast véglegesen kiállították 5+20 perccel. Már csak 15 másodperc volt hátra a büntetésből, amikor Antal mintegy négy méterről betalált (0-1).

A második harmadnak nagy lendülettel kezdett neki a miskolci csapat, egymás után teremtette meg a helyzeteit, de mind ki is maradt. A harmad második felére teljesen beszorult a Brassó, a miskolciak azonban még az üres kapuba sem tudtak betalálni. A 16. percben 40 másodpercre kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék, ám ezt nem sikerült kihasználni. Az utolsó percekben már 5 az 5 ellen is felálltak a miskolciak, de sehogy sem sikerült beütni az egyenlítő gólt.

A harmadik harmadban még nagyobb fölényben játszottak a hazaiak, ám egyszerűen semmi sem sikerült, egészen a 8. percig, ekkor Hajós nagy szűk szögből mattolta Polcot (1-1). A 11. percben a büntetőpadról éppen jégre lépő Fodor léphetett ki egyedül, de szólóját bravúrral védte Bálizs, majd az ismétlést is. A 12. minutumban megfordította az állást a Miskolc: Boyle kék vonalas bombája Polc lábai között vágódott a hálóba (2-1). Két perccel a vége előtt a vendégek levitték a kapusukat, és pár másodperc múlva egy kapu előtti kavarodás után a brassói játékosok elkezdtek örülni, mire a bírók jelezték: ismét videóznak. Ezt a gólt – ellentétben a miskolcival – már megadták, Filip jegyezte a találatot (2-2).

A hosszabbításban mindkét csapat játszhatott emberelőnyben, de gólt nem tudtak lőni, jöhettek a büntetők. Az első háromban csak Metcalfe és Klouda volt eredményes. Ezt követően Klouda ismét betalált, majd Metcalfe is, ám a bírók ezt nem adták meg, mondván szabálytalan volt a csel - olvasható a miskolcijegesmedve.hu beszámolójában.

JÉGKORONG
MOL Liga, szombati mérkőzések
Miskolci Jegesmedvék-Corona Brasov (román) 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1) - szétlövéssel
Dab.Docler - HSC Csíkszereda (román) 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)

Videók