Jégkorong: szenzációs győzelemmel kezdte az idényt a Volán!

A lefújás előtt 1 perc 50 másodperccel lőtt góllal nyert 4-3-ra a Fehérvár AV19 a vendég Villach ellen az osztrák jégkorongliga (EBEL) 2014/15-ös szezonjának első fordulójában.


Jól kezdte a nyitómeccset a Fehérvár, helyzeteket dolgozott ki, de két emberelőnyt is kihasználatlanul hagyott.

Aztán felpörgött a Villach, így Rajna kapusnak akadt sok védenivalója.

A szünet előtti hajrában a semleges harmadban korongot adott el a Volán, ebből McBride lefordult, első lövését még védte a magyar kapus, de a kipattanó után már tehetetlen volt.

A fordulást követően kivédekezett egy emberhátrányt a hazai csapat, majd kiegészülve Marino egyenlített: a kapu mögül visszakorcsolyázva kapott passzt és terelte a pakkot a kapuba.

Nyomás alatt tartotta ellenfelét a Volán, Banham látványos, fordulásból leadott átadását követően pedig Kovács életerős lövése már a vezetést jelentette.

Hogy mégsem előnnyel ment el újabb pihenőre a Volán, arról Jarrett tehetett, bombája nyomán a korong Rajna testén csak lelassult, de átvánszorgott a gólvonalon.

Gyors Magosi-góllal kezdődött a harmadik felvonás, a kapusról kipattanót vágta a kapuba.

Nagy volt az iram, sorra alakultak ki a helyzetek mindkét oldalon. Egy felesleges kiállítás után létszámfölénybe került a Villach, Waugh távoli lövéséből a magyar kapus semmit sem látott, a korong pedig a jobb alsó sarokban kötött ki.

Volt azonban válasza a Volánnak: Marino középre adására Sarauer érkezett, és közelről nem hibázott. Rob Pallin, a nyáron kinevezett vezetőedző tehát győzelemmel debütált a Fehérvár kispadján.

JÉGKORONG
EBEL, 1. forduló:
Fehérvár AV19 - Villach (osztrák) 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)
gól: Marino (23.), Kovács (34.), Magosi (43.), Sarauer (59.), illetve McBride (19.), Jarrett (39.), Waugh (51.)

Videók