Jégkorong ob I, döntő – A Fehérvár egy győzelemre a címvédéstől

Már csak egyetlen siker választja el a Fehérvárt a címvédéstől, miután pénteken harmadszor is nyert a Dunaújváros ellen a jégkorong ob I döntőjében.


A találkozó előtt a hazai és a vendégszurkolók együtt gyújtottak mécseseket és gyertyákat a két évvel ezelőtt elhunyt ifj. Ocskay Gábor emlékére az újvárosi csarnok bejáratánál. A meccset egyperces gyászszünet vezette be.

Dunaújvárosi emberelőnyben Metcalfe a palánk mellett végig száguldozott, majd a kapu elé betörve vezetést szerzett a hazaiaknak. Nem késett sokáig a válasz: szintén létszámfölényben Ladányi pontos centerezését a vendégek kanadai-svéd légiósa, Johansson éles szögből vágta a kapuba. Ezt követően főleg a hazai kapu előtt adódtak helyzetek, ám Sevela védett, mígnem a 14. percben egy kavarodás után Johansson közelről nem hibázott. Még a szünet előtt jöhetett volna az egyenlítés, ám Hetényi – bemutatva a szezon egyik legszebb védését – visszavetődve lepkés kesztyűvel elkapta a pakkot.

A második harmad 35. másodpercében Johansson teljesen egyedül maradt a kapu előtt, és higgadtan a léc alá emelt, ezzel mesterhármast ért el. Változatlanul nyomott a Volán, és a 28. percben a ketrec elé robbanó Ladányi növelte a különbséget. Azonban egy parádés Kiss Ákos passzból Pavuk szépíteni tudott. Ez viszont csak felvillanás volt, mert a vendégek még emberhátrányban is képesek voltak eldugni a korongot. Sevelának volt megint egy szép védése, ám közvetlenül a pihenő előtt Johansson centerezését Mihály a kapu torkából a hálóba kotorta.

A harmadik harmadra – akárcsak az előző összecsapáson – megint kapust cserélt a Dab, Becze állt be, de nem igazán volt sok dolga. A hazaiak emberelőnyben többször ziccerbe kerültek, aztán Pozsgai távoli bombája kötött ki Hetényi kapujában. Később Holéczy az alapvonal mögül visszafordulva lőtt a léc alá, másfél perccel később pedig a Volán negyedik sora is eredményes volt. A hajrában újra Pozsgai villant, a hátvéd belopakodott a kapu előterébe, és az elé perdülő pakkot beemelte.

Döntő, 3. mérkőzés:
Dab.Docler Dunaújváros – Sapa Fehérvár AV19 4-7 (1-2, 1-3, 2-2)
gól: Metcalfe (3.), Pavuk (29.), Pozsgai (48., 59.), illetve Johansson (5., 14., 21.), Ladányi (28.), Mihály (39.), Holéczy (54.), Kiss D. (56.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-0 a Fehérvár javára.
A negyedik meccset szombaton rendezik Székesfehérváron, és akkor már bajnok lehet a Volán.
 

MTI

Videók