Jégkorong: magyar kapus parádéja Amerikában

Az ECHL keddi játéknapján csapott össze egymással a Cincinnati Cyclones és a South Carolina Stingrays. A mérkőzés egyik legjobbja Hetényi Zoltán volt.


Kóger Dániel válogatottban való szereplése miatt nem jött létre a magyar rangadó az ECHL-ben, ugyanis a South Carolina Stingrays a szélső nélkül utazott el Cincinnati-be. A Cyclones kapuját, viszont Hetényi Zoltán védte. Az első harmadban a hazai együttes Josh Shalla révén megszerezte a vezetést, de a felvonás közepén Tommy Cross egalizálta az eredményt.

A második játékrészben a Cyclones Francois Bouchard találatával ismét előnybe került. Az utolsó harmad 5. percében Chris Langkow góljával másodszor is kiegyenlített a South Carolina. Az összecsapást ennek ellenére a hazai együttes nyerte meg. Négy perccel a találkozó vége előtt Shalla második találatával győzedelmeskedett a Cyclones.

Hetényi parádés teljesítményt nyújtott, ezt bizonyítja, hogy a mérkőzés harmadik legjobb játékosának választották meg. A magyar kapust csak Shalla és Bouchard előzte meg. A huszonnégy esztendős hálóőr tizennyolc lövésből tizenhatot hárítani tudott. Érdekesség, hogy a Cyclones jelenleg a Keleti főcsoport második helyén áll, míg a Stingrays ugyanitt a kilencedik pozícióban található.

Videók