Jégkorong: Hetényi ismét csapatot váltott

Egy mérkőzés erejéig volt az AHL-ben szereplő, Milwaukee Admirals kapusa Hetényi Zoltán, aki visszatért a Cincinnati Cyclones-ba.


Múlt héten a Milwaukee Admirals bejelentette, hogy nincsenek megelégedve Magnus Hellberg teljesítményével, így a fiatal kapust az ECHL-ben érdekelt Cincinnati Cyclones-hoz vezényelték. Hellberg helyére Hetényi Zoltán került, aki egy mérkőzés erejéig volt az AHL-es együttes játékosa. A magyar válogatott jégkorongozó Jeremy Smith cseréje volt a Chicago Wolves elleni mérkőzésen. Érdekesség, hogy az Admirals 3-2-re megnyerte a találkozót.

Hellberg két meccset védett a Cincinnatiben, ez idő alatt 65 lövésből 60-at hárított, ami 92,3%-os védési hatékonyságnak felel meg, így nem meglepő, hogy Dean Evason visszahívta őt az Admirals-ba. A huszonegy esztendős kapus visszahívása azt jelentette, hogy Hetényi ismét kikerült a Milwaukee keretéből, így újra a Cincinnati Cyclones jégkorongozója lett.

A huszonnégy esztendős magyar hálóőrnek nem kell búslakodnia, ugyanis a Cyclones-ban sokkal több lehetőséget kaphat. Érdekesség, hogy Hetényit pár héttel ezelőtt a Cincinnati South Carolina Stingrays elleni mérkőzése után kiemelték, ugyanis remek teljesítményt nyújtott.

Videók