Jégkorong: Elmaradt a csoda, kikapott a Dab.Docler

A Dab.Docler elbukta a Nationalliga negyeddöntőjének ötödik mérkőzését, amelyen 3-1-re az osztrák VEU Feldkirch nyert. A magyar csapat ugyan kiesett, de a teljesítményére büszke lehet.


Remekül kezdte a VEU Feldkirch elleni mérkőzést a Dab.Docler. A első harmad 6. percében Peterdi Imre gólpasszát Lubos Velebny ütötte a hazaiak kapujába, ezzel 1-0-ra vezetett a magyar csapat. A vorarlbergi együttes az első felvonásban büntetőből egyenlíthetett volna, de az osztrákok elhibázták a helyzetet. Egy félidő után 1-0-ra vezetett a Dab, amely az előző mérkőzést megnyerte.

A második játékrészben Velebny kiállítása után kiegyenlített a hazai csapat. A 27. percben Wade Rodi Short használta ki az emberelőnyt. Érdekesség, hogy kétszer is kettős fórban játszhattak a hazaiak a harmad legelején. Az Acélbikákat könnyen, míg a házigazdákat szinte semmiért nem állították ki a játékvezetők. A sorozatos kiállítások miatt a magyar csapat ereje szép lassan elfogyott. Hat másodperccel a harmad vége előtt Daniel Gauthier is bevette a Dab kapuját.

A harmadik harmadban mindent megpróbált a dunaújvárosi alakulat, de a hazaiak kapuját egyszer sem tudták bevenni Stephan Lundh tanítványai, így a párharcot 3-2-re a VEU Feldkirch nyerte meg, így készülhet a Nationalliga elődöntőjére.

VEU Feldkirch – Dab.Docler 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)

 

Videók