Jégkorong: az EBEL felsőházába igyekszik a Volán

Az előző szezonban az alapszakaszban tizedik Fehérvár AV19 az osztrák szervezésű jégkorongbajnokság, az EBEL legjobb hat együttese közé szeretne kerülni.


Rob Pallin, a Fehérvár AV19 nemrégiben kinevezett amerikai vezetőedzője az együttes csütörtöki, szezonindító sajtótájékoztatóján elmondta, tavaly sokat fejlődött a csapat, amely idén is hasonló fejlődési lehetőség előtt áll.

A 2014/15-ös szezonban Marty Raymond segítőjeként dolgozó Pallin szerint a legfőbb különbség a két csapat között, hogy korábban néhány 20 gólt lövő játékosa volt, míg most 7-8 15-15 gólos játékosa lesz.

Úgy vélte, hogy az új légiósok sokat hozzátehetnek a játékhoz.

Hangsúlyozta, hogy négy nagyon jó sora lehet az együttesnek, minden meccsre nehéz lesz összeállítani a keretet.

Hozzátette: a tavalyi szezon alapemberei adott esetben nézőtérre is szorulhatnak.

Az új játékosok közül a svéd Johan Ejdepalmot megbízható, hibamenetes játékra képes hátvédnek nevezte, míg a kanadai Matt Registert támadó mentalitású hátvédnek, aki jó korongkezelése és erős lövései révén az emberelőnyös játékban segíthet.

A támadók közül az amerikai Jeff LoVecchio nagy energiával támadja a kaput, Brandon Marino pedig 90-nél több pontot termelt tavaly az ECHL-ben, ezért értékes eleme lehet az együttesnek a támadójátékban - fogalmazott.

A vezetőedző örömmel fogadta két magyar válogatott csatár, Kóger Dániel és Bartalis István szerződtetését, mert szerinte sokat segíthetnek a célok elérésében.

Megjegyezte, hogy az első hét tapasztalatai alapján Sárpátki Tamás és Erdély Csanád is teljes jogú tagjai lettek a keretnek.

Ocskay Gábor szakosztályvezető kiemelte: hétfő óta jégen készül a csapat.

Az elsőszámú kapus, Hetényi Zoltán súlyos betegsége - vírusos agyvelőgyulladása - miatt try-out szerződést kötöttek az amerikai Josh Robinsonnal.

Az AHL-ből érkező hálóőr szombaton kapcsolódik be a felkészülésbe, szerződése november 10-ig szól.

Mint mondta, a külföldi szerződésben reménykedő kapus, Bálizs Bence is a csapattal készül.

Hozzátette: továbbra is 100 százalékban bíznak Hetényi felépülésében, de a szeptember eleji agyi MR-vizsgálat után dől el, mikor lesz terhelhető maximálisan.

A felkészüléssel kapcsolatban elmondta: jövő kedden Érsekújvár ellen játszanak hazai pályán, majd egy hatnapos szlovák edzőtábor következik.

Több felkészülési meccs után szeptember első hétvégéjén rendezik meg az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát a Miskolci Jegesmedvék, a Graz és a Ljubljana részvételével.

Az első EBEL-mérkőzésre a következő héten kerül sor. Gál Péter Pál, a székesfehérvári önkormányzat tanácsadója elmondta, hogy a városvezetés elkötelezett a C-nek nevezett edzőpálya megépítésében.

A 70 nap alatt megépülő pálya átadására novemberben kerülhet sor, amennyiben minden jogi akadály elhárul az építkezés megkezdése elől.

Videók