Andrew Sarauer a következő szezonban is marad Fehérváron

A magyar válogatott játékosa 2022-ig hosszabbított.


A magyar jégkorong-válogatott alapemberének számító Andrew Sarauer a 2021/22-es szezon végéig kötelezte el magát az osztrák ligában szereplő Hydro Fehérvár AV19-hez - jelentette be vasárnap a klub.

A csatár 2013-ban érkezett először Székesfehérvárra, első szezonjában 54 alapszakasz-mérkőzésen 49, míg a másodikban 59 pontot szerzett. Utóbbival a liga legponterősebb játékosa lett a 2014/15-ös idényben. A 36 éves Sarauer egyéves villachi játék után 2018-ban tért vissza a székesfehérvári együttesbe, a 2020/21-es szezonban - amelyben sérülés miatt több mérkőzést is kihagyni kényszerült - 27 mérkőzésen 16 pontot szerzett.

A támadó 2015-ben kapta meg a magyar állampolgárságot, és tagja volt a Krakkóban éppen hat éve a feljutást kiharcoló nemzeti együttesnek, a világbajnokság All-Star csapatának, és az öt mérkőzésen szerzett hat pontjával a magyar válogatott legeredményesebb játékosa lett. A kanadai-magyar támadó azóta minden évben szerepelt a világeseményeken, legutóbb a tavaly februári nottinghami olimpiai selejtezőtornán.

"Nagyon szeretek itt játszani, legfőképp ezért hosszabbítottam szerződést" - mondta a center a szerződés aláírását követően. Hozzátette: meglátása szerint a legutóbbi idényben nagyot léptek előre, amire a jövőt illetően tudnak építkezni.

"Azt várom, hogy a csapat a következő évben a liga élmezőnyébe fog tartozni. Mióta Székesfehérváron játszom, a csapat évről évre jobb lett. Különösen örülök annak, hogy a mag magyar játékosokból áll, akik húzóemberként viszik előre az együttest" - nyilatkozta.

Borítókép: Stephan Woldron/SEPA.Media /Getty Images

Videók