Innsbruckot is bevette a Fehérvár

Az Erste Bank Jégkorngliga 29. fordulójában egy végletekig izgalmas mérkőzésen mindhárom pontot megszerezte a magyar csapat.


Fotó: EBEL
 

A pénteki csodafordítás után a tiroli fővárosba utazott az Alba Volán, ahol korábbi edzője, a Rob Pallin által vezetett Innsbruckkal nézett farkasszemet. A találkozó rendkívül rosszul indult a kék-fehéreknek, négy perc után máris két gól volt a hazaiak előnye. Előbb Clark használt ki egy emberelőnyt, majd pillanatokon belül Spurgeon duplázta meg a hazai vezetést. 10 perc után tért magához a Volán, ekkor Kóger talált be emberelőnyből.

 

A szünet után sikerült kiegyenlíteni, a Fehérvár AV19 idény közben igazolt csatára, Beauregard egalizált a 26. percben. A 34. percben ismét elkövette a meccs eleji hibát a csapat: egymás után kapott gyorsan két gólt, Lammers és Clark voltak eredményesek, így megint kettővel mentek a cápák. A szünet előtt összejött a szépítés, Orban hozta közelebb a vendégeket.

 

A záró harmadban minden magyar szájíz szerint alakult. Egy perccel a kezdés után Orban megszerezte második gólját, ezzel kiegyenlített a Volán, majd másfél perccel a lefújás előtt a szintén a szezon közben érkező Schiestel lőtte első EBEL-gólját emberelőnyből, amely egyben a győztes találatot is jelentette. Győzelmével a Fehérvár csapata megelőzte a tabellán a Grazot, így már a 9. helyen található a magyar együttes. Legközelebb kedden játszik a csapat a Bolzano otthonában.
Jégkorong, EBEL, 29. forduló:

HC TWK Innsbruck-Fehérvár AV19 4-5 (2-1, 2-2, 0-2)

Gólszerzők: Clark 2, Spurgeon, Lammers, ill. Kóger, Beauregard, Orban 2, Schiestel

 

További eredmények:

Red Bull Salzburg-Graz 99ers 3-1

HC Bolzano Südtirol-Olimpija Ljubljana 6-1

EC Dornbirner-Orli Znojmo 4-1

EHC Linz-Villacher SV 3-4, hosszabbítás után

Vienna Capitals-EC KAC 3-4, h.u.

 

 

Videók