Haley elárulta, a tárgyalások zajlanak és a közös munka folytatása a cél

Folytatná a munkát a női jégkorong-válogatott kapitánya.


Folytatná a munkát Lisa Haley, az olimpiai részvételről lemaradt magyar női jégkorong válogatott-szövetségi kapitánya.

Nyáron a nemzeti együttes története során először szerepelt A csoportos világbajnokságon, majd a múlt vasárnap zárult chomutovi olimpiai selejtezőtornán a lengyelek 11-1-es kiütése és a norvégok felett aratott 5-3-as siker után a házigazda csehektől 5-1-re kikapott, így nem indulhat a pekingi téli játékokon. A kanadai szakvezető az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kifejtette: csalódásként élte meg a vereséget, de összességében motivációként tekint az elért eredményekre, és előretekintve már a 2026-os, Milánóban és Cortina D'Ampezzóban sorra kerülő havas-jeges játékokon való részvétel a cél. Haley elárulta, a tárgyalások zajlanak és a közös munka folytatása a cél.

"Nagyon magas célokat kell kitűznünk magunk elé, az olimpiára kijutott csapatok közül már többet legyőztünk, ez mutatja, hogy valóban a legjobbak közé tartozunk" - szögezte le. Hozzáfűzte, a cseheket a világ ötödik-hatodik legjobb nemzeti együttesének tartja. - "A játékosok minősége fantasztikus, az elért fejlődés is pozitív, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy kijussunk a következő olimpiára."

A női jégkorong 1998 óta szerepel az olimpia műsorán, a magyarok - akik az idei elit-világbajnokságon kilencedikek lettek - sohasem jutottak el a játékokra, de most voltak hozzá a legközelebb, egyetlen győzelemre.

Borítókép: jegkorongszovetseg.hu

Videók