Győzelemmel zárta a tornát a magyar válogatott

Meglett az első A csoportos győzelem.


A dánok elleni 5-1-es győzelemmel zárta a Calgaryban zajló elit világbajnokságot a magyar női jégkorong-válogatott szerdán.

Az már egy nappal korábban eldőlt, hogy Lisa Haley szövetségi kapitány csapata nem juthatott negyeddöntőbe.

Eredmény, B csoport, 4. (utolsó) forduló:
Magyarország-Dánia 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)

Az elit vb két újonca az első három fordulóban kikapott, így most jó esély mutatkozott a történelmi pontszerzésre. Kivédekezett emberhátrány után a 15. percben Jókai-Szilágyi Kinga kettős emberelőnyben vezetést szerzett, majd három perc múlva Gowie Alexandra növelte a különbséget, sőt, a második harmad 22. másodpercében létszámfölényben Gasparics Fanni révén már 3-0-ra vezetett a magyar válogatott. A dánok azonban nem adták fel, és emberhátrányuk alatt Josefine Jakobsen szépített. Ám ezt leszámítva jól állta a rohamokat a magyar együttes, amely közvetlenül a szünet előtt Gowie második találatával 4-1-re lépett el. A harmadik harmadban biztosan őrizte előnyét a Haley-csapat - ráadásul a hajrában formás akció végén Jókai-Szilágyi passzából Gasparics még egyszer betalált -, és megszerezte történelme első elit vb-s győzelmét.

A B csoportban szereplő öt együttesből a legjobb három, a cseh, a német és a japán jutott a negyeddöntőbe, amelyeket szombaton rendezik. Az elődöntőket hétfőn, a döntőt és a bronzmérkőzést kedden játsszák. Mivel a koronavírus-járvány miatt az alsóbb divíziók tornáit törölték, ezért idén nincs kieső az elitből, azaz a magyarok jövőre is a világ legjobb tíz válogatottja között játszhatnak.

Bortókép: jegkorongszovetség.hu

Videók