Fordulatos mérkőzésen vereséget szenvedett a magyar válogatott

Tizenkét gólos mérkőzésen kapott ki a magyar csapat.


Fordulatos mérkőzésen Bécsben kikapott Ausztriától a rigai olimpiai selejtezőre készülő magyar férfi jégkorong-válogatott.

A jövő heti, lettországi torna előtti utolsó felkészülési találkozó fordulatosan alakult: Sofron István duplájával a nyitóharmadban kétgólos előnyre tett szert Sean Simpson szövetségi kapitány együttese, de sorozatban született négy osztrák találat nyomán a 35. percben már 4-2-re a hazaiak vezettek. Az eredményesen hokizó második sorból Erdély Csanád és - a dudaszó előtt tíz másodperccel - Hári János is betalált, így még a második húsz perc végére egyenlített a magyar együttes (4-4).

A záró felvonásban érkező újabb két - emberelőnyös - osztrák gólra Szirányi Bence még tudott válaszolni, ám egy másodperccel a vége előtt újabb hazai találat érkezett, így 7-5-ös osztrák siker született.

A csütörtökön rajtoló rigai olimpiai kvalifikáción a magyar válogatott a házigazda lettek mellett az olaszokkal és a franciákkal találkozik, a kvartettből a győztes szerepelhet a 2022-es, pekingi téli játékokon.

Felkészülési mérkőzés (Bécs, Erste Bank Aréna):

Ausztria-Magyarország 7-5 (2-2, 2-2, 3-1)

magyar gólszerzők: Sofron (9., 13.), Erdély (36.), Hári (40.), Szirányi (58.)

A rigai olimpiai selejtezők menetrendje (magyar idő szerint):

csütörtök, 14.30: Franciaország-MAGYARORSZÁG
csütörtök, 18.30: Olaszország-Lettország
péntek, 15.00: Franciaország-Olaszország
péntek, 19.00: Lettország-MAGYARORSZÁG
vasárnap, 12.00: MAGYARORSZÁG-Olaszország
vasárnap, 16.00: Lettország-Franciaország

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Jégkorong Szövetség 

Videók