Fordulatos mérkőzésen nyert a Fehérvár

Az utolsó harmadban dőlt el a mérkőzés.


Fordulatos mérkőzésen a Fehérvár 5-4-re legyőzte a vendég Graz csapatát az osztrák jégkorongliga szombati játéknapján.

Sérülés miatt a válogatott Andrew Sarauer nem vállalta a szereplést, ám a felforgatott sorokkal felálló hazaiak már a 46. másodpercben betaláltak, Szabó Bence éles szögből volt eredményes.

A 4. percben jött a válasz, Oliver Setzinger egy kipattanót váltott gólra. A grazi első sor nagyon veszélyes volt, és a 13. percben Michael Rasmussen értékesítette az amerikai Hunter Fejes szép passzát.

A második harmad - akárcsak a nyitó felvonás - fehérvári góllal indult, Szabó Dániel emberelőnyben egyenlített, miután egy távoli lövésbe bele tette az ütőjét.

A lendület megmaradt, és másfél perc múlva ismét a Volán vezetett, Paul Geigert nem lehetett feltartóztatni.

Azonban a Graz is magára talált, előbb emberelőnyöket harcolt ki, ezekből pedig 38 másodperc alatt kétszer eredményes volt, így újból fordított. Hogy mégis egyenlő állással mentek el a második szünetre a csapatok, arról Hári János gondoskodott, büntetőt harcolt ki, amit aztán gólra váltott.

A záró játékrészben már jobban figyeltek a védekezésre a felek, ám a hajrában Anze Kuralt egy bombaerős lövéssel bevette a kaput, így otthon tartotta a pontokat a Fehérvár, amely így sorozatban harmadik győzelmét aratta, és változatlanul a felsőházban áll.

Osztrák liga (ICE), alapszakasz: Hydro Fehérvár AV19-Moser Medical Graz99ers (osztrák) 5-4 (1-2, 3-2, 1-0)

a magyar csapat gólszerzői: Szabó B. (1.), Szabó D. (24.), Geiger (35.), Hári (40.), Kuralt (56.)

Borítókép: fehervarav19.hu

Videók