Ellőtt svájci és finn remények

A csehek győzelme a svájciak ellen nem meglepetés. A németek sikere a finnek felett annál inkább.


Németország 4-2-re legyőzte a finn, Csehország pedig 5-4-re svájci válogatottat a szlovákiai jégkorong-világbajnokság csoportkörének utolsó játéknapján, kedden.
 
A B csoportban a csehek a 3. percben hátrányba kerültek, de a 27. percben már ők vezettek 3-1-re, a záró játékrészt pedig 4-2-es előnyről kezdhették. A svájciak az utolsó felvonásban egyenlítettek, majd a hajrában annak érdekében, hogy ne a negyedik helyen jussanak tovább - és találkozzanak majd a negyeddöntőben minden bizonnyal Kanadával - kockáztattak, levitték a kapusukat, amit góllal büntettek a szintén negyeddöntős csehek.
 
Jakub Voracek kezdte meg a cseheknek a gólgyártást Svájccal szemben.
Fotó: RvS.Media/Robert Hradil/Getty Images
 
Az A csoportban a finnek hiába szereztek vezetést az első és a második harmadban, a németek mindkét játékrészben egyenlítettek, majd a záró felvonásban Leon Draisaitl duplájával jobbnak bizonyultak. Az Edmonton Oilers 23 éves szélsője a 45. percben emberelőnyben talált be, az 59. percben pedig üres kapus góllal biztosította be a negyeddöntős németek ötödik győzelmét a csoportban. A finnek - akik korábban már szintén a nyolc közé jutottak - másodszor kaptak ki a vb-n, de először a rendes játékidőben.
 
Leon Draisaitl két, utolsó harmadban szerzett találata döntő jelentőséggel bírt a finnek ellen.
Fotó: Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images
 
Eredmények:
A csoport, Kassa: Németország-Finnország 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Később:
Szlovákia-Dánia 16.15 Kanada-Egyesült Államok 20.15
    
B csoport, Pozsony:
Csehország-Svájc 5-4 (1-1, 3-1, 1-2)
Később:

Norvégia-Lettország 16.15 Svédország-Oroszország 20.15 

Videók