Egyedül a MAC HKB Újbuda tudott idegenben nyerni az Erste Ligában

Többnyire a hazai csapatok akarata érvényesült.


A Brassó a Vasast, a Gyergyói HK pedig - 36 másodperccel a vége előtt ütött góllal - az Újpestet győzte le a jégkorong Erste Liga vasárnapi két erdélyi mérkőzésén.

A Vasas - amely szombaton 3-0-ra kapott ki Gyergyószentmiklóson - már 6-0-s hátrányban volt, amikor a záró harmad derekán három és fél perc alatt háromszor betalált. Az utolsó gól azonban a hazaiaké volt.

Érdekesség, hogy a gyergyóiak vezetőedzője, Szilassy Zoltán korábban éppen az UTE trénere volt, és ez volt az első találkozója egykori klubja ellen.

Az erdélyi együttes már 2-0-ra vezetett, innen egyenlített az Újpest, ám 36 másodperccel a vége előtt a Gyergyó beütötte a győztes találatot.

A listavezető MAC HKB Újbuda már az első harmadban ötgólos előnyre tett szert, végül pedig 6-0-ra győzött Dunaújvárosban.

A Debrecen 4-2-re legyőzte a vendég Titánok csapatát. Az utolsó harmadnak egygólos hazai előnnyel vágtak neki az együttesek, a DEAC azonban 29 másodperc alatt kétszer is betalált. A vendégek nem adták fel, felzárkóztak, ám egy üres kapus gól megpecsételte sorsukat.

Erste Liga, alapszakasz (a liga honlapja alapján):
Corona Brasov Wolves (romániai)-Opten Vasas HC 7-3 (1-0, 4-0, 2-3)
Gyergyói HK (romániai)-UTE 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Dunaújvárosi Acélbikák-MAC HKB Újbuda 0-6 (0-5, 0-1, 0-0)
DEAC-Titánok 4-2 (1-0, 0-0, 3-2)

Borítókép: Facebook.com/MAC HKB Újbuda felnőtt jégkorong csapata

Videók